Hjem Nyheter Norden Moskébrann i Sverige var selvforskyldt

Moskébrann i Sverige var selvforskyldt

0

SVERIGE: Den 25. desember brant moskéen i Eskilstuna ned. Hva mediene først beskrev som et «attentat», viser seg nå å ha vært en ulykke forårsaket av muslimene selv.

Moskébrannen i Eskilstuna.
Moskébrannen i Eskilstuna.

Første juledag oppstod det brann i moskéen i Eskilstuna i Sverige. Både norske og svenske medier var raskt ute med krigsoverskrifter med ord som «attentat» og «angrep». Dette da ett vitne skulle ha observert at en ukjent person kastet en brannbombe, en såkalt molotovcocktail, mot bygningen.

Politikere og andre var raskt på banen og fordømte det påståtte angrepet. Sveriges statsminister, Stefan Löfven uttalte blant annet:

Det er avskyelig, en avskyelig handling. Vi kommer aldri til å tolerere denne typen av kriminalitet. Mennesker som skal utøve sin religion skal ha retten til å gjøre det.

I dag kjenner jeg en stor sympati og empati for de rammede.

Ikke noe angrep – mest sannsynlig selvforskyldt

Politiet var ganske raskt ute og dementerte at noen skulle ha kastet en brannbombe inn i moskéen. Dette da de hadde gjennomført omfattende søk med spesialtrente hunder etter spor av brannfarlige væsker inne i lokalet, uten resultat.

– Hadde det blitt kastet inn noen brannfarlige væsker hadde de markert, uttalte etterforskningsleder Lars Franzell.

Ifølge politiet skal de nå arbeide ut i fra en teori om at det var muslimene selv som forårsaket brannen.

Ønsker «bønnelokalgaranti»

Etter det påståtte attentatet har muslimene kommet med krav om en «bønnelokalgaranti». Ismail Sheikh Muktar Sharif utdyper:

– Vi vil at kommunen innfører en bønnelokalgaranti og står for byggekostnadene dersom et bønnelokale blir utsatt for et attentat.

Kilder:
Attentatet mot moskéen var en bluff
Person kastet molotovcocktail mot moské i Sverige

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg