Hjem Nyheter Norge OPPDATERT: Motdemonstranter kastet steiner mot politi og SIAN

OPPDATERT: Motdemonstranter kastet steiner mot politi og SIAN

INNENRIKS Motdemonstranter kastet steiner da SIAN holdt markering i Drammen.

Steiner haglet ned mot politi og SIAN-medlemmer.

Lørdag rundt 14:45 holdt SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) en markering på Strømsø torg i Drammen. En rekke motdemonstranter hadde møtt opp og det hele utviklet seg fort til en krigssone.

Politiet hadde på forhand satt ut sperringer for å hindre at motdemonstrantene skulle komme for nært SIAN, men langs gjerdene ble det amper stemning blant motdemonstrantene som begynte å kaste ulike objekter, deriblant egg, flasker og steiner.

En av mange steiner som ble kastet, med den hensikt å treffe SIAN.

Politiet melder at fem motdemonstranter er blitt innbragt. Fire av disse fem er mindreårige. Ytterligere ti motdemonstranter ble bortvist fra Drammen.

– Det ble kastet egg, flasker og steiner inn mot det sperrede området. Politiet måtte blant annet bruke gass for å hindre personer i å trenge seg gjennom sperringene, heter det i pressemeldingen.

– Jeg tror mange foreldre ville blitt sjokkert over aggresjonen som kom til uttrykk blant mange av de fremmøtte, og hvor høy temperatur det var på Strømsø torg. I tillegg er vi midt inne i en krevende smittesituasjon i Drammen, konstaterer politistasjonssjef Øyvind Aas overfor VG.

Politiet opplyser at de i etterkant regner med å opprette flere saker.

OPPDATERT: Et støttemedlem, samt et tidligere medlem, av Motstandsbevegelsen skal ha vært på plass blant tilskuerne for å observere markeringen. Venstreekstremister skal da ha utpekt disse to til en gjeng innvandrere, hvilket ledet til at en hel mobb samlet seg rundt dem. De skal ha klart å holde mobben på avstand en kort periode, men skal deretter ha blitt truffet av steiner i blant annet hodet, samt slag og spark idet de tok seg fra plassen. Ingen skal ha blitt hardt skadet.

Frihetskamp har vært i kontakt med Tommy Olsen, sjef over den norske gren av Den nordiske motstandsbevegelsen, som bekrefter at det er et støttemedlem og et tidligere medlem som befant seg på plassen, og at det på ingen måte er sanksjonert av organisasjonen å delta på kontrajihadistiske arrangementer i regi av SIAN.

Les også:
Venstreekstremister i jungelmodus – politi måtte evakuere SIAN-medlemmer i frykt for deres liv
Venstreekstremist kastet lysrør mot SIAN – traff nesten politimann
Motstandsbevegelsen forbys – motdemonstranter får tillatelse
AFA-pakk gikk til angrep – fikk GRISEBANK av Motstandsbevegelsen