Hjem Nyheter Norge OPPDATERT: Motdemonstranter kastet steiner mot politi og SIAN

OPPDATERT: Motdemonstranter kastet steiner mot politi og SIAN

12

INNENRIKS Motdemonstranter kastet steiner da SIAN holdt markering i Drammen.

Steiner haglet ned mot politi og SIAN-medlemmer.

Lørdag rundt 14:45 holdt SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) en markering på Strømsø torg i Drammen. En rekke motdemonstranter hadde møtt opp og det hele utviklet seg fort til en krigssone.

Politiet hadde på forhand satt ut sperringer for å hindre at motdemonstrantene skulle komme for nært SIAN, men langs gjerdene ble det amper stemning blant motdemonstrantene som begynte å kaste ulike objekter, deriblant egg, flasker og steiner.

En av mange steiner som ble kastet, med den hensikt å treffe SIAN.

Politiet melder at fem motdemonstranter er blitt innbragt. Fire av disse fem er mindreårige. Ytterligere ti motdemonstranter ble bortvist fra Drammen.

– Det ble kastet egg, flasker og steiner inn mot det sperrede området. Politiet måtte blant annet bruke gass for å hindre personer i å trenge seg gjennom sperringene, heter det i pressemeldingen.

– Jeg tror mange foreldre ville blitt sjokkert over aggresjonen som kom til uttrykk blant mange av de fremmøtte, og hvor høy temperatur det var på Strømsø torg. I tillegg er vi midt inne i en krevende smittesituasjon i Drammen, konstaterer politistasjonssjef Øyvind Aas overfor VG.

Politiet opplyser at de i etterkant regner med å opprette flere saker.

OPPDATERT: Et støttemedlem, samt et tidligere medlem, av Motstandsbevegelsen skal ha vært på plass blant tilskuerne for å observere markeringen. Venstreekstremister skal da ha utpekt disse to til en gjeng innvandrere, hvilket ledet til at en hel mobb samlet seg rundt dem. De skal ha klart å holde mobben på avstand en kort periode, men skal deretter ha blitt truffet av steiner i blant annet hodet, samt slag og spark idet de tok seg fra plassen. Ingen skal ha blitt hardt skadet.

Frihetskamp har vært i kontakt med Tommy Olsen, sjef over den norske gren av Den nordiske motstandsbevegelsen, som bekrefter at det er et støttemedlem og et tidligere medlem som befant seg på plassen, og at det på ingen måte er sanksjonert av organisasjonen å delta på kontrajihadistiske arrangementer i regi av SIAN.

Les også:
Venstreekstremister i jungelmodus – politi måtte evakuere SIAN-medlemmer i frykt for deres liv
Venstreekstremist kastet lysrør mot SIAN – traff nesten politimann
Motstandsbevegelsen forbys – motdemonstranter får tillatelse
AFA-pakk gikk til angrep – fikk GRISEBANK av Motstandsbevegelsen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
12 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Robert
Robert
1 år siden

Sian bruker aktivt deres kritikk mot islam som springbrett for å kritisere ikke-vestlige innvandrere, dette gjør de fordi de ikke ønsker å berøre spørsmål som rase og etnisitet. De bruker påstått «religionskritikk» for å forsøke å gjøre seg mer spiselig for media og politisk opposisjon. Det er feigt og det fungerer åpenbart ikke. Lars Thorsen uttalte til Fredrik Solvang i Debatten på NRK at ‘etnisitet og rase, det er ikke viktig for meg’. Programmet ligger tilgjengelig på NRK sine nettsider. Sian er hundre prosent kontrollert opposisjon, en ventil for befolkingen og utgjør ingen fare for det fiendtlige systemet vi lever… Les mer »

Tiwaz
Tiwaz
Svar til  Robert
1 år siden

Enig. Det er svært negativt å trekke fokus vekk fra det pågående folkeutbyttet ved å villede folk til å tro det bare handler om en religion.

Kunne ønske de forstod det, for det å gå til handling, det skal de ha. I motsetning til de som tror vi kan vinne ved å sende inn en stemmeseddel hvert fjerde år.

Reidar
Reidar
Svar til  Robert
1 år siden

Like barn leker best i lengden, derfor passer hvite og svarte, eller andre folkegrupper (etnisiteter, hudfarger), ikke sammen i lengden.
Det ser vi bevis på i USA.
I mange land har kristne og muslimer samme hudfarge, etnisitet og kultur, etter hva jeg har forstått.
Allikevel kriger de religiøse gruppene mot hverandre.
Reaksjonene fra ungdommene under Sian demonstrasjonen har selvfølgelig ikke bare årsak i kultur og rase. Religion spiller størst rolle her. Islam…
Er det slik at dere i motstandsbevegelsen mener at forskjellige religioner greit kan leve sammen, så lenge man har samme etnisitet (hudfarge) og ellers felles kultur?

Catabienze
Catabienze
Svar til  Reidar
1 år siden

Jeg er ikke med i motstandsbevegelsen, men ønsker å kommentere noe av det du skriver her. Du skriver at «I mange land har kristne og muslimer samme hudfarge, etnisitet og kultur, etter hva jeg har forstått. Allikevel kriger de religiøse gruppene mot hverandre.» Det kan være at det er slik i noen land, men ut i hva jeg har fått kunnskap om når det gjelder Irak først og fremst, så er det mye snakk om etnisitet. Vi leser mye om kristne som blir angrepet av muslimer, men dette er en falsk fremstilling i media og forteller ikke hele sannheten. Det… Les mer »

Roger M
Roger M
1 år siden

Drapsforsøk det.

Roger M
Roger M
1 år siden

Voldelige skjeggbarn importert av Erna.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Feige forkastelige svin. De burde alle bli anmeldt for drapsforsøk.

Å kaste brostein på folk er livsfarlig.

Moderne kjetter
Moderne kjetter
1 år siden

Hvis man skal trekke frem noe positivt med sionistorgansiasjonen SIAN, så er det at de faktisk (ufrivillig?) bidrar til å gjøre det norske folk rasebevisste gjennom sine offentlige demonstrasjoner. Jeg mener, hvilken nordmann – eller hvit europeer for den saks skyld – ville kastet potensielt dødelige steiner etter meningsmotstandere i en fremmed nasjon som i all sin dumsnillhet har åpnet sine armer for ham? La det ikke være noen tvil: Slik aggressiv og impulsiv oppførsel er genetisk. Det er forskjell på menneskeraser. Er det tilfeldig at europeere generelt kommer bedre overens med folk fra visse deler av Asia? Er det… Les mer »

Johan G
Johan G
1 år siden

Her ser vi nok en gang at det er motdemonstranter, bestående av innvandrere og venstreekstremister, som alltid starter angrep.

Arier
Arier
1 år siden

Det er ingen straff som er hard nok mot bakmennene og regimet som har import dette avskummet og deres venstreekstreme jødelakeier.

L.
L.
1 år siden

Folk snakker om ytringsfriheten hele tiden, men likevel så innser de ikke hvordan venstresiden sensurerer alt som de ikke tåler å høre. Enten i form av at man får steiner kastet på seg, eller at man blir «cancelled» fordi noen ble fornærmet.

Det finnes ikke ytringsfrihet når man risikerer å få en stein i skallen eller miste jobben/venner eller bli uthengt i sosiale medier fordi man sier noe.

Hvor mange ganger skal dette her skje før folk begynne å våkne og se at dette er et reelt problem?

Catabienze
Catabienze
1 år siden

Som innvånere av Norges urbefolkning hadde de to full rett til å være hvor de ville i Norges land og benytte sin grunnlovsfestede rett til fri ytring. Angriperne gjorde seg selv til kriminelle og brøt loven på groveste vis. Det var mordforsøk, blant annet når en svær brostein ble benyttet som våpen, og når også slag og spark ble rettet mot hoderegionen til ofrene. Som representant for Buskerud Innvandrerråd, gikk Nasim Rizvi også over streken ved å inndirekte oppfordre til mer vold i et meningsinnlegg i Drammens Tidende 10. april. Mange av angriperne benyttet ikke munnbind i en tid da… Les mer »