Hjem Nyheter Europa Moteskaperen Karl Lagerfeld: «Paris har blitt et mareritt»

Moteskaperen Karl Lagerfeld: «Paris har blitt et mareritt»

PARIS Den tyskfødte moteskaperen Karl Lagerfeld, som har bodd i Paris siden 50-tallet, sier han ikke lenger kjenner igjen den franske hovedstaden på grunn av all den flerkulturelle volden og terrorismen og mener at byen har blitt som et «mareritt».

karl_lagerfeld-640x359
Karl Lagerfeld kjenner seg ikke lenger igjen i det flerkulturelle skrekk-scenarioet som Paris har blitt forvandlet til.

Den 82 år gamle Karl Lagerfeld, en av verdens fremste moteskapere og motehuset Chanels sjefsdesigner, har uttalt seg om dagens Paris som en by i stor krise.

– Saker og ting forandres, men jeg har en følelse av at den verden jeg har levd i ikke eksisterer lengre, sier Lagerfeld og beskriver en by som aldri før har sett så dyster ut og som har byttet ut sin romantiske følelse med en følelse av skrekk.

– Om natten er Paris et mareritt nå. Det er ingen klisjé lenger, sier han.

Lagerfeld, som er født i Tyskland, men har bodd i Paris siden 50-tallet, henviser til de siste årenes terroristangrep som har rammet byen så vel som all den flerkulturelle volden med blant annet opptøyer og bilbranner.

Kilder: 
Modeskaparen Karl Lagerfeld: »Paris har blivit en mardröm»
‘Paris is a nightmare now. I lived in a world that no longer exists’: Fashion legend Karl Lagerfeld decries the French capital and says it now has a ‘feeling of danger’
Karl Lagerfeld: »Paris har blivit en mardröm»