Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen aksjonerte på «holocaust»-dagen

Motstandsbevegelsen aksjonerte på «holocaust»-dagen

NORDEN/MOTSTANDSBEVEGELSEN: I anledning den internasjonale «holocaust»-dagen gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen flere aksjoner rundt om i Norden.

Foto: Dalademokraten.se.
Foto: Dalademokraten.se.

I anledning av den internasjonale «holocaust»-dagen den 27. januar, gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen flere aksjoner i både Sverige, Norge og Finland. Felles for alle aksjonene, var at man benyttet Motstandsbevegelsens nye sperrebånd.

I Norge skal aktivister ha avlagt besøk hos blant annet NRK, Siftelsen Arkivet og HL-senteret. Ingen problemer skal ha oppstått i sammenheng med aksjonene.

DSC_0741

I Sverige rapporterer Aftonbladet om at tre av Sveriges radios redaksjoner skal ha blitt sperret av. Ifølge Nyheter24 skal Kärrtorps gymnasium, to avisredaksjoner i Sundsvall, en bygning i Umeå, samt Dalarnas tidningars lokaler i Ludvika og Borlänge, ha blitt sperret av.

Avisen Allehanda skriver at to lokaler i Östersund har blitt avsperret. SVT rapporterer om at i Stockholm så har Forum for levende historie, Gullmarsplan, Kungsholm torg og Arenavägen ved Globen blitt avsperret. Man har i tillegg fått opplysninger om at en avisredaksjon i Söderhamn, samt en politihøyskole og visse jødiske lokaler, også har blitt avsperret.

IMAG1296

På flere av stedene har ulike beskjeder blitt lagt igjen.

– Det er en oppfordring om hva vi skal publisere eller ikke. Det føles nytt. Ellers pleier det mest å handle om at vi er dumme, forteller Johannes Rosendahl ved PF Dalarna.

Nordfront.se rapporterer om at følgende beskjed skal ha stått på en plakat ved avsperringen av PF Dalarna:

OBS! Dette lokalet har blitt avsperret av forebyggende formål!

Det svenske folket vil ikke høre noe mas om døde jøder i dag. I stedet for å skrive om foreldet etterkrigspropaganda, kan dere skrive om virkelige tragedier som masseinnvandringen til Sverige eller folkemordet på boerne i Sør-Afrika.

Med uvennlig hilsen,

Motstandsbevegelsen

soderhamn-holohoaxday-21-460x259

– Et angrep mot ytringsfriheten

Nyheter24 kaller aksjonene for et «nazistisk angrep» og ifølge sjefredaktør Henrik Eriksson er det også et «angrep mot ytringsfriheten».

Sveriges radio har hentet inn selveste bløffhistorikeren Henrik Arnstad som har kommentert aksjonene. Ifølge ham så må man aldri glemme «holocaust»:

– I dag så kommer vi til å høre ordene: vi får aldri glemme Auschwitz. Men den forferdelige sannheten er at vi har allerede glemt Auschwitz. Denne ideologiens barnebarn, mordernes barnebarn, er tilbake i den europeiske politikken og det dere ble rammet av i dag, er et eksempel på dette.

Lenker til medier som har omtalt aksjonene:

Aftonbladet
Nyheter24 (1)
Nyheter24 (2)
SVT (riks)
SVT (Dalarna)
SVT (Stockholm)
SVT (Västerbotten)
P4 Dalarna
P4 Radio Stockholm
Allehanda
TT / Norrbottenskuriren
Söderhamns Kuriren / Helahälsingland
Dala-Demokraten
DT
Östersunds-Posten
Västerbottens-Kuriren
Sundsvalls Tidning
Gefle Dagblad
Skånskan
Medievärlden
Journalisten
LTZ
Expo
Politism
SvD
DN