Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen Motstandsbevegelsen arrangerte Nordisk samling 2019 på Østlandet

Motstandsbevegelsen arrangerte Nordisk samling 2019 på Østlandet

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN Den nordiske motstandsbevegelsen arrangerte i helgen Nordisk samling 2019, et arrangement for medlemmer og sympatisører. Her følger en kort rapport fra helgens begivenhet.

Nordisk samling 2019 er et lukket arrangement arrangert av Den nordiske motstandsbevegelsen, og er for alle medlemmer og sympatisører av bevegelsen. Fra alle kanter av Norge tok folk seg til Østlandet hvor arrangementet dette året ble holdt. Høydepunktene for helgens arrangement var blant annet et foredrag av Simon Lindberg, leder av Den nordiske motstandsbevegelsen, samt en tale av Tommy Olsen, sjef over den norske grenen av Den nordiske motstandsbevegelsen.

Dørene åpnet fredag kveld slik at langtveisreisende kunne ankomme og hvile før arrangementet startet lørdag morgen. Det ble bydd på kveldsmat og givende diskusjoner og samtaler i godt selskap. Ytterligere motstandsmenn ankom utover natten.

På lørdag morgen ankom de siste tilreisende lokalet. Programmet startet klokken 08:00 med felles frokost før konferansier Richard Eide ønsket alle velkommen og annonserte dagens fellesaktivitet.

Etter fellesaktiviteten var det tid for lunsj, etterfulgt av neste punkt på programmet som var en tale av Tommy Olsen. Det var en kraftfull tale som omhandlet det mislykkede kuppforsøket, hva som har hendt i ettertiden, visjoner for fremtiden, samt en oppmoding om å fortsatt kjempe på med rak rygg.

Neste mann ut var Frihetskamps sjefredaktør Martin Oppegaard som snakket om arbeidet med organisasjonens to nettsider – Frihetskamp.net og Motstandsbevegelsen.org – samt kommende prosjekter.

Deretter var det tid for å teste ut medlemmer og deres mulige potensiale. Et par utvalgte kandidater ble kalt opp på scenen der de skulle prøve seg på det å holde tale. Dagens utvalgte var Jan-Christopher Pedersen, Martin og Øystein Vaule.

Etter talene ble det satt opp salgsbord hvor Motstandsbevegelsens effekter, deriblant organisasjonens nye t-skjorte, var til salgs. Ronny Bårdsen stilte også opp med produkter fra sin nettbutikk nordenstil.no.

Middagen besto av en velsmakende gryterett og fårikål, noe deltakerne satt stort pris på, og kokkene fikk mye skryt.

På lørdags kveld var det tid for dagens neste høydepunkt, et foredrag med Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg. Lindberg åpnet med å fortelle om sitt besøk i Norge og ga Tommy Olsen skryt for å ha stått lojal og vist offervilje ved å påta seg ansvaret med å lede Norge, samt alt det arbeid han har gjort det siste halve året. Lindbergs foredrag handlet om Motstandsbevegelsens virksomhet og mål, og fikk blant annet deltakerne til virkelig å tenke etter hva de kunne gjøre for å bidra enda mer til kampen.

Etter Lindbergs foredrag var det tid for det sosiale blant bevegelsens medlemmer og sympatisører. Det ble utover kvelden dannet nye bekjentskaper og interessante samtaler fant sted.

Arrangementet var offisielt over på søndag formiddag. Konferansier avsluttet arrangementet ved å takke for oppmøtet og ønsket alle vel hjem, og på gjensyn.