Hjem Nyheter Norge Motstandsbevegelsen bekrefter å ha mottatt donasjon fra Lysglimt

Motstandsbevegelsen bekrefter å ha mottatt donasjon fra Lysglimt

17

DONASJON Hans Jørgen Lysglimt har meddelt at han har donert 60 000 kroner til ulike organisasjoner rett før valgdagen, deriblant 10 000 kroner til Den nordiske motstandsbevegelsen.

Hans Jørgen Lysglimt, fra partiet Alliansen, har meddelt via YouTube at han har donert 60 000 kroner til ulike organisasjoner rett før valgdagen, deriblant 10 000 kroner til Den nordiske motstandsbevegelsen.

Den nordiske motstandsbevegelsen kan nå bekrefte at en sum på 9 568 kroner er registrert den 5. september. Det kan da tenkes at en del av summen på 10 000 kroner har forsvunnet i «fees».

Lysglimt og Motstandsbevegelsen hadde en viss vennskapelig tone forrige år, innen Lysglimt valgte å avslutte dette ved å dolke Motstandsbevegelsen i ryggen. I en video lastet opp på Youtube hånet og lo han av Motstandsbevegelsen og en aktivist som stilte opp for å forsvare deres eiendom mot venstreekstremister. Lysglimt sier blant annet i videoen at «Motstandsbevegelsen og venstreorienterte fortjener på en måte hverandre, og vi setter opp at de møtes, vi har mye moro med dem da». Les mer HER.

Frihetskamp har vært i kontakt med Tommy Olsen, sjef for Den nordiske motstandsbevegelsen i Norge, for en kommentar til Lysglimt sin donasjon:

«Om donasjonen er ærlig og et forsøk på å skape samhold, en unnskyldning for det grove overtramp Lysglimt gjorde i vinter, eller om det er et forsøk på å kjøpe støtte og stemmer rett før valget, lar vi for øyeblikket være uklart.

Den nordiske motstandsbevegelsen er positiv til samarbeid med sunne nasjonale krefter og er enig i noe av det Alliansen står for rent politisk, men på den annen side lar vi oss aldri kjøpe eller kontrollere av utenforstående. Hvis Lysglimt er oppriktig i sin vilje til å støtte oss, vil vi også se det i fremtiden, etter valget ved at han opptrer riktig og ærlig. Her veier handlinger mer enn donasjoner.

Inntil det skjer, kan jeg ikke se Lysglimt som noe annet enn en kanskje litt bedre versjon av politikerne som allerede sitter på Stortinget. Om dette er nok til å avgi sin stemme til Alliansen eller ikke, overlater jeg til hvert av våre medlemmer og sympatisører.

Den nordiske motstandsbevegelsen takker alle for de donasjoner som dem gir til organisasjonen, men vi kunne vel helst sett at Lysglimt ga slike donasjoner ETTER at valgsirkuset er over, slik at det ikke fremstår som et forsøk på å kjøpe stemmer rett før valgdagen. 

Hvorvidt vi skulle ta imot denne donasjonen på dette tidspunktet, eller rett og slett sende den i retur med oppfordring om å heller donere etter valgdagen, har vært et spørsmål. Vi har dog landet på at vi tar imot denne donasjonen, men kommer ikke til å beholde dette selv, men i stedet donere denne sum videre til Fangehjelpen som arbeider med å moralsk og materielt støtte nasjonelle frihetskjemper bak murene, samt deres nærmeste pårørende. Formålet med fangehjelpen er altså å støtte nettopp slike aktivister som vedkommende som stilte opp og ofret seg i fjor vinter for å forsvare Alliansens eiendom».

 

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
17 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Robert
Robert
1 år siden

Dette står det faktisk respekt av. Hvilken annet politisk parti i Norge har donert denne type summer til en radikal, nasjonalsosialistisk kamporganisasjon? Ingen! La oss ikke gråte over spilt melk, men la oss heller se fremover og håpe at dette vil kunne lede til videre samtaler.

Sist endret 1 år siden av Robert
Haraldsson
Haraldsson
Svar til  Robert
1 år siden

Det ville nok stått mer respekt av det om det kom etter at valgdagen var over. Det står jo ingen respekt i en donasjon hvis hensikt er å kjøpe seg stemmer. Den ser du vel?

Det samme er det med å forsøke å kjøpe ungdommens stemmer med 500 kroner, står det respekt i det? Eller virker det kanskje litt jødisk?

Viktor
Viktor
Svar til  Haraldsson
1 år siden

Ja, ikke la dere lure mer av Hans Jørgen. Han ser på dette som en investering som han antar vil lønne seg stort. Hvor mange ekstra stemmer trenger han for å få tilbake dette beløpet? – 33 stemmer! Han fikk ca 300 kroner i stemmestøtte fra Valgdirektoratet som følge av valget i 2017. Beløpet partiene får per stemme er neppe blitt mindre. Nei, Hans Jørgen er ikke til å stole på. Han er tatt i for mange løgner til det. Her er en interessant video med en som har hatt nærkontakt med fenomenet Hans Jørgen Lysglimt Johansen. Jeg tror han… Les mer »

Tom Hauge
Tom Hauge
Svar til  Viktor
1 år siden

Lysglimt er en klovn! Enkelte tror at han har ungdommen med seg men realiteten er at majoriteten av ungdommene har et ironisk forhold til Lysglimt og ser på han mer som en Levi Jensen type enn en mann de har respekt for. Dette er ekstremt negativt ettersom mye av det Lysglimt snakker om som innvandring, covid vaksine osv. er utrolig viktige temaer som pga hans klovneri blir en vits de fleste ikke vil ta seriøst. Når det kommer til Demokratene så ser jeg ikke på de som noe annet enn FRP bare 15 år på etterskudd. Jeg tror ikke litt… Les mer »

Geir O
Geir O
Svar til  Viktor
1 år siden

Demokratene er vel mer eller mindre et sionistisk parti der Israel og jødene kommer først, så tror ikke min stemme skal gå dit. Men naturligvis kan det være gode folk der også som har latt seg lede i den retning, akkurat som i Alliansen. Sannheten er at det ikke er et parti i dag jeg ville stemt på. Partiene som fremstår som mer eller mindre nasjonale er enten sionistiske og bare kontrajihadister som ønsker integrering, eller så er det Alliansen, styrt av en klovn som ikke engang har et partiprogram man kan forholde seg til. Så da er man nødt… Les mer »

Viktor
Viktor
Svar til  Geir O
1 år siden

Demokratene er det minste onde av partiene som stiller lister ved valget i 2021. Hvis du vil lete deg fram til en liste som ikke representerer et zionistisk parti, vil du nok komme for seint fram til valglokalet og din stemme går til spille.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Det var jo litt av et tidspunkt å donere 10 000 kr.

Det virker åpenbart som en bestikkelse.

H.L
H.L
1 år siden

Alliansen har hatt noen bra utspill, men også en rekke svært kritikkverdige og det må man ikke glemme. Men som skrevet er nok Lysglimt bedre enn de andre folkeforræderne på stortinget. Men er han den store frelser? Neppe. Jeg oppfatter han som en alt for politikertype og misliker sterkt denne Trump-strategien om å snakke med to tunger. Da får man aldri helt klart for seg hvor de faktisk står. Og en donasjon rett før valget sier ikke noe om støtte til Motstandsbevegelsen, men kanskje mer at man selv ønsker støtte.

Espen
Espen
1 år siden

Det er de som tror de kan kjøpe alle, men ikke alle lar seg kjøpe  👌 

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Jeg skal være forsiktig med å felle noen «dom» over Lysglimt og donasjonen han har gitt til DNM, men hans mange og merkverdige utspill bør vekke et visst forbehold om hans motiver. Iblant hevder han klart nasjonalistiske synspunkter, gode som gull, men han har vist tvilsom dømmekraft hva angår en del personer i sin «krets». Nå er ingen feilfrie og vi bør la tvilen komme Lysglimt til gode, inntil noe annet er bevist. Vær årvåken, vær bevisst, må være vår parole, uansett.

Russleman
Russleman
1 år siden

Det er en god gest, men å mene at dette automatisk burde oppveie Lysglimts tidligere mønster av ugjennomtenkte og uærlige handlinger er veldig naivt. Lysglimt er nødt til å påvise at han er både pålitelig og har er godt hode på skuldrene tross alt i fremtiden før han kan forvente å tas seriøst i genuine nasjonalistiske sirkler igjen.

Roar
Roar
1 år siden

Ja det var nok ikke helt riktig tidspunkt å gi en slik donasjon. Og med tanke på hans tidligere utspill mot Motstandsbevegelsen så virker dette nokså mistenkelig. Hadde donasjonen kommet senere, etter valget, da hadde det nok blitt oppfattet helt annerledes. Men nå rett før valget, det virker faktisk litt frekt og personlig ville jeg nok blitt fornærmet over at noen skulle tro at jeg er å kjøpe.

The goyim knows
The goyim knows
1 år siden

My mama always told me: «never trust a man in pink shirt».

JudasGarSviker
JudasGarSviker
1 år siden

Har alltid hatt sansen for Lysglimt. Min stemme går nok til Alliansen i år. Når/hvis Motstandsbevegelsen får på plass et politisk parti, vil jeg selvsagt stemme på dette.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
1 år siden

Lysglimt kunne vært bra hadde han ikke gjort så mange brølere og hatt så mange mistenkelige relasjoner.

Nina
Nina
1 år siden

Lysglimt er bare creepy.

Shoa business
Shoa business
1 år siden

Skeptisk til personer som fortsatt får spre budskapet usensurert på youtube, tiktok, osv, og som henger med sionister og hyller Trump.