Hjem Nyheter Norge Motstandsbevegelsen bekrefter å ha mottatt donasjon fra Lysglimt

Motstandsbevegelsen bekrefter å ha mottatt donasjon fra Lysglimt

DONASJON Hans Jørgen Lysglimt har meddelt at han har donert 60 000 kroner til ulike organisasjoner rett før valgdagen, deriblant 10 000 kroner til Den nordiske motstandsbevegelsen.

Hans Jørgen Lysglimt, fra partiet Alliansen, har meddelt via YouTube at han har donert 60 000 kroner til ulike organisasjoner rett før valgdagen, deriblant 10 000 kroner til Den nordiske motstandsbevegelsen.

Den nordiske motstandsbevegelsen kan nå bekrefte at en sum på 9 568 kroner er registrert den 5. september. Det kan da tenkes at en del av summen på 10 000 kroner har forsvunnet i «fees».

Lysglimt og Motstandsbevegelsen hadde en viss vennskapelig tone forrige år, innen Lysglimt valgte å avslutte dette ved å dolke Motstandsbevegelsen i ryggen. I en video lastet opp på Youtube hånet og lo han av Motstandsbevegelsen og en aktivist som stilte opp for å forsvare deres eiendom mot venstreekstremister. Lysglimt sier blant annet i videoen at «Motstandsbevegelsen og venstreorienterte fortjener på en måte hverandre, og vi setter opp at de møtes, vi har mye moro med dem da». Les mer HER.

Frihetskamp har vært i kontakt med Tommy Olsen, sjef for Den nordiske motstandsbevegelsen i Norge, for en kommentar til Lysglimt sin donasjon:

«Om donasjonen er ærlig og et forsøk på å skape samhold, en unnskyldning for det grove overtramp Lysglimt gjorde i vinter, eller om det er et forsøk på å kjøpe støtte og stemmer rett før valget, lar vi for øyeblikket være uklart.

Den nordiske motstandsbevegelsen er positiv til samarbeid med sunne nasjonale krefter og er enig i noe av det Alliansen står for rent politisk, men på den annen side lar vi oss aldri kjøpe eller kontrollere av utenforstående. Hvis Lysglimt er oppriktig i sin vilje til å støtte oss, vil vi også se det i fremtiden, etter valget ved at han opptrer riktig og ærlig. Her veier handlinger mer enn donasjoner.

Inntil det skjer, kan jeg ikke se Lysglimt som noe annet enn en kanskje litt bedre versjon av politikerne som allerede sitter på Stortinget. Om dette er nok til å avgi sin stemme til Alliansen eller ikke, overlater jeg til hvert av våre medlemmer og sympatisører.

Den nordiske motstandsbevegelsen takker alle for de donasjoner som dem gir til organisasjonen, men vi kunne vel helst sett at Lysglimt ga slike donasjoner ETTER at valgsirkuset er over, slik at det ikke fremstår som et forsøk på å kjøpe stemmer rett før valgdagen. 

Hvorvidt vi skulle ta imot denne donasjonen på dette tidspunktet, eller rett og slett sende den i retur med oppfordring om å heller donere etter valgdagen, har vært et spørsmål. Vi har dog landet på at vi tar imot denne donasjonen, men kommer ikke til å beholde dette selv, men i stedet donere denne sum videre til Fangehjelpen som arbeider med å moralsk og materielt støtte nasjonelle frihetskjemper bak murene, samt deres nærmeste pårørende. Formålet med fangehjelpen er altså å støtte nettopp slike aktivister som vedkommende som stilte opp og ofret seg i fjor vinter for å forsvare Alliansens eiendom».