Hjem Nyheter Norge Motstandsbevegelsen demonstrerte i Oslo – dominerte nyhetsbildet – OPPDATERT

Motstandsbevegelsen demonstrerte i Oslo – dominerte nyhetsbildet – OPPDATERT

5

MOTSTANDSBEVEGELSEN Den nordiske motstandsbevegelsen demonstrerte i Oslo lørdag og dominerte nyhetsbildet.

Den nordiske motstandsbevegelsen demonstrerer foran stortinget. Foto: Frihetskamp.

Oppdatert: Alle aktivister har nå blitt løslatt og er på vei hjem. De er ved godt mot etter å ha sittet frihetsberøvet i et døgn.

Under og etter at Den nordiske motstandsbevegelsen demonstrerte for nasjonalsosialismen utenfor Stortinget på lørdag, stormet det i media. Mediebildet var fullstendig dominert av organisasjonens marsj i Oslos gater.

Media har kalt demonstrasjonen alt fra «ulovlig» til «nynazist-opptøyer», for å til slutt ende opp med «uannonsert demonstrasjon». Til og med statsminister Jonas Gahr Støre og byrådsleder Raymond Johansen så seg nød til å kommentere demonstrasjonen.

Frihetskamp har snakket med Motstandsbevegelsens norske sjef Tommy Olsen som gir førstehåndsfortelling fra demonstrasjonen.

– Politiet forsøkte å forhindre vår lovlige demonstrasjon før vi kom frem til Stortinget. Vi passerte dem og gjennomførte markeringen på Eidsvolls plass foran stortinget. Vi gjennomførte også vår planlagte tale og bannerdropp på Løvebakken. Senere forsøkte politiet nok en gang å forhindre demonstrasjonen da vi var ved Universitetsgaten ved å stoppe toget og si at vi ikke fikk gå videre. Vi snudde og de forsøkte å forhindre oss igjen. Vi presset på, og en politimann ropte «slipp dem forbi». Da gikk vi videre, men ble stormet av politi bakfra.

Ulovlig demonstrasjon?

Er det noe som heter en «ulovlig demonstrasjon» i Norge? I Grunnloven § 101 kan man lese at alle har rett til å samles og demonstrere:

Alle har rett til å skipe, melde seg inn i og melde seg ut av foreiningar, medrekna fagforeiningar og politiske parti.

Alle kan møtast i fredelege forsamlingar og demonstrasjonar.

I Grunnloven § 25 kan man lese at styresmaktene kan oppløse en folkegruppe etter å ha tydelig forklart loven om opprør for den:

Regjeringa har ikkje rett til å nytte militær makt mot innbyggjarane utan etter lov, med mindre ei forsamling skiplar den offentlege roa og ikkje skilst åt så snart den sivile styresmakta tre gonger har lese lovføresegnene om opprør høgt og tydeleg for henne.

Politiet ønsker at man melder fra om en demonstrasjon i god tid, men om det ikke er gjort er ikke det nok grunnlag for politiet å oppløse demonstrasjonen. Politiadvokat Kai Spurkland skriver følgende på Politiforum.no om dette:

Politiet kan ikke stanse en markering alene fordi den ikke er forhåndsmeldt. Det må foreligge en saklig grunn til det. Det at markeringen ikke er forhåndsmeldt vil imidlertid senke terskelen for å avbryte markeringen.

Politiet kan bare forby markeringer når det er grunn til å frykte alvorlige ordensforstyrrelser, eller formålet som fremmes i markeringen er ulovlig. Terskelen for å forby demonstrasjoner helt er meget høy, men politiet har adgang til å sette vilkår.

Motstandsbevegelsen dominerte nyhetsbildet

I media har det kommet løgner om at demonstrasjonen marsjere over barns krittegninger på gaten. Bildene fra dagen viser imidlertid at demonstrasjonen går på fortauet, og at det er politiet som ødelegger barnas tegninger.

Nedenfor er et utvalg artikler fra hovedstrømsmedia om demonstrasjonen i Oslo.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
28 dager siden

Synd at politiet følger i gamle spor å bryter våre rettigheter som står i grunnloven.

Men utrolig bra dekning av msm 😀

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
28 dager siden

Løgnmedia skriver «nazister marsjerte over barnas tegninger». Mener de at politiet er nazister? For de eneste jeg ser som tråkker på barnas krittegninger er jo politiet, det ser man jo tydelig på medienes egne bilder. Motstandsbevegelsen marsjerte på gangfeltet ved siden av, der det ikke var kritttegninger. Ellers var gaten ikke sperret av.

Kim Larsen
Kim Larsen
Svar til  Nasjonalsosialist
28 dager siden

Ett patetisk forsøk på å vekke folks følelser.

Won’t somebody think of the children

https://youtu.be/3jFqhjaGh30 😂😂😂

Richard Eide
Richard Eide
27 dager siden

Vel gjennomført demo.

Var absolutt ikke noe ulovlig med dette annet en at de folkefiender som sitter på Løvebakken ønsker å forby muligheten å stå opp for eget folk.

trackback
25 dager siden

[…] Motstandsbevegelsen demonstrerte i Oslo – dominerte nyhetsbildet – OPPDATERT […]