Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen demonstrerte mot fremmedinvasjonen på Gotland

Motstandsbevegelsen demonstrerte mot fremmedinvasjonen på Gotland

AKTIVISME To uker etter en kvinne i rullestol ble gruppevoldtatt av innvandrere, demonstrerer antirasister og feminister mot «rasisme og sexisme» på Gotland. Motstandsbevegelsen var også tilstede og demonstrerte mot fremmedinvasjonen.

Gotland_3

Såkalte antirasister, feminister og flyktninger arrangerte søndag ettermiddag en manifestasjon mot «rasisme» og for «alles likeverd» på Gotland. Dette etter at en kvinne i rullestol ble gruppevoldtatt av en gruppe innvandrere for to uker siden.

Bak demonstrasjonen stod partiene Feministiskt initiativ og Vänsterpartiet, som til tross for støtte fra både media og kjente politikere, kun klarte å mobilisere litt over 100 deltakere.

Gotland_5

Som en motvekt til den folkefiendtlige manifestasjonen var også aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsen, som demonstrerte mot fremmedinvasjonen og delte ut flyveblader til lokalbeboerne.

LES OGSÅ: Nasjonalsosialist konfronterer mistenkte voldtektsmenn

Avisen Hela Gotland rapporterte at aktivister fra Motstandsbevegelsen hadde en motdemonstrasjon og forsøkte å «forstyrre» feministenes demonstrasjon. Politiet skal dog ha oppgitt at demonstrasjon skal ha gått rolig for seg.

Gotland

Den offisielle parolen til den «antirasistiske» demonstrasjonen skal ha vært «mot sexisme og rasisme», og ifølge politiet skal demonstrasjonen ha mottatt en rekke trusler. En person fra Feministiskt initiativ skal blant annet ha fått politibeskyttelse, rapporterer Expressen. En prest som holdt tale hevdet han hadde mottatt trusler, som følge av sin deltakelse i demonstrasjonen.

– Vi har ekstra politimenn slik at manifestasjonen skal kunne gjennomføres, uttalte politiets pressetalsmann til Expressen, angående trusselbildet mot demonstrasjonen.

Den folkefiendtlige manifestasjonen oppgis ha vært avsluttet klokken 17.30. Aktivister fra Motstandsbevegelsen var da fortsatt tilstede og delte ut flyveblader.

Flere bilder:

Gotland_1

Gotland_4Gotland_2