Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Den nordiske motstandsbevegelsen feiret 20-årsjubileum!

Den nordiske motstandsbevegelsen feiret 20-årsjubileum!

MOTSTANDSBEVEGELSEN Lørdag den 4. november feiret Den nordiske motstandsbevegelsen 20 år med kamp. Arrangementet ble avholdt i Småland og inneholdt blant annet en tre-retters middag, nostalgi og nyheter.

2017 fyller Den nordiske motstandsbevegelsen 20 år. For å feire dette ble det i helgen som var arrangert en fest i Småland hvor gamle og nye medlemmer møtte opp for å feire 20 ærefulle år med kamp.

Etter å ha ankommet lokalet like etter lunsj ble alle ønsket velkommen av konferansier Pär Sjögren. Sjögren oppfordret alle til å  ha det trivelig og gikk igjennom programmet for dagen. Det ble også servert velkomstdrinker og snitter.

Rundt 15-tiden ble forretten servert og i pausene mellom de ulike rettene kunne man samtale med kamerater og deltakere ble også oppmuntret til å fortelle morsomme eller inspirerende historier fra deres tid i Motstandsbevegelsen.

I løpet av kvelden holdt Den nordiske motstandsbevegelsens leder, Simon Lindberg, en tale som gikk igjennom organisasjonens historie. Lindberg presenterte også Motstandsbevegelsens seneste bokprosjekt, som blant annet skildrer organisasjonens historie årene 1997 til 2017.

Boken vil slippes innen året er slutt og inneholder 20 kapitler som går gjennom hvert år, samt et antall personlige kapitler hvor personer fra ledelsen og andre fremstående aktivister forteller om sine liv og sin tid i Motstandsbevegelsen. I motsetning til bøker som er forfattet av avhoppere og såkalte eksperter, vil denne boken gi et unikt og komplett bilde av bevegelsens historie og utvikling fra grunnleggelsen og frem til i dag.

Også Fredrik Vejdeland fra den svenske riksledelsen holdt en svært bra tale som gikk inn på både fortid og fremtid, samt resonnement om hvordan kampens forutsetninger kan bli forandret i løpet av de kommende årene. Vejdeland gikk også inn på hvordan organisasjonen skulle kunne agere i ulike scenarioer.

På plass var også Nordfront TV som gjennomførte intervjuer med talerne, samt Paulina Forslund, Tobias Lindberg og Magnus Wardmo. Avslutningsvis ble et antall personer kalt opp på scenen og ble deretter takket for sin langvarige innsats og lojalitet til organisasjonen. Kvelden ble avrundet med spørrekonkurranse, musikk, spontane taler og fest.

Se film fra arrangementet nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=yaHFZskJzSw

Se flere bilder nedenfor: