Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen forbys – motdemonstranter får tillatelse

Motstandsbevegelsen forbys – motdemonstranter får tillatelse

DEMONSTRASJON Homolobbyister, kommunister og Den varslede motdemonstasjonen i Fredrikstad den 29. juli får tillatelse av både politi og kommune.

Politiet i Fredrikstad meddelte på fredag at de valgte å forby Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Fredrikstad den 29. juli. Dette da de hadde fått indikasjoner på at arrangementet kunne tiltrekke seg voldelige meningsmotstandere som kunne skape voldsomheter, hærverk, opptøyer og lignende.

LES OGSÅ: Forbyr demonstrasjonen i Fredrikstad – på grunn av motdemonstranter

Den varslede motdemonstrasjonen – som skulle arrangeres av blant annet kommunen, kommunister, LHBT-aktivister og diverse homolobby-organisasjoner – får derimot innvilget sin søknad om å få demonstrere. Dette til tross for at organisasjonen de skal demonstrere imot, blir nektet å demonstrere. Med andre ord: De voldelige meningsmotstanderne, som politiet frykter ville skape ville tilstander, får tillatelse til å demonstrere!

Arrangementet, som går under dekke av å være en «folkefest», skal naturligvis plasseres på Stortorvet, hvor Motstandsbevegelsen opprinnelig hadde søkt om å få avholde sin demonstrasjon.

LES OGSÅ: – Uholdbart å forby demonstrasjonen!

Ingvild Endestad, leder for Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI), uttaler til NRK at hun har vært bekymret, men gleder seg nå til «folkefest» i Fredrikstad.

Lokallagsleder i Skeiv Ungdom, Kristoffer Mathisen, bekrefter at motdemonstrasjonen skal gå som planlagt, selv om Motstandsbevegelsen forbys.

– Hatet og fordommene forsvinner ikke selv om nazistene nektes å marsjere.

På spørsmål om hva de skal gjøre dersom Motstandsbevegelsen dukker opp, svarer Mathisen:

– Både politiet og vi må ta forholdsregler. Kommer nazistene, så kommer de. Hvis ikke, så har vi i alle fall vært forberedt.

Les også:
Protestaksjon i Fredrikstad

Kilde:
Folkefest erstatter nazimarsj