Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Motstandsbevegelsen hedret Daniel Wretström

Motstandsbevegelsen hedret Daniel Wretström

AKTIVISME Den falne nasjonalisten Daniel Wretström ble hedret på årsdagen for sin bortgang.

Opplyst budskap i Stockholm.

Torsdag 9. desember ble det gjennomført aktiviteter på en rekke plasser i Sverige for å hedre Daniel Wretström. Aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsen samt uavhengige nasjonalsosialister og nasjonalister fra andre grupperinger deltok.

Bakgrunn: Et bestialsk drap utført av okkupanter

Det var den 9. desember 2000 som den 17 år gamle svenske nasjonalisten på et bestialsk vis ble overfalt og torturdrept av en innvandrergjeng i Salem i nærheten av Stockholm. Da Khaled Odeh utdelte de dødelige knivstikkene lå gutten forsvarsløs på bakken etter å ha blitt grovt mishandlet med en planke. Odeh skar til slutt av den da allerede døde ungguttens hode med sin kniv.

Hver og én av drapsmennene ble dømt til samfunnstjeneste samt bøter på 1 500 kr! Da de forlot åstedet skal gjerningsmennene ha ropt «Knus rasismen!» – hvilket også skulle bli Sveriges daværende statsminister Göran Perssons kommentar til hendelsen, og også denne folkeforræderens kanskje viktigste politiske løfte og grunnlag for hans politiske agenda.

Stockholm

Kamerater samlet seg torsdag ettermiddag i Stockholm for å tradisjonen tro hedre den falne nasjonalisten Daniel Wretström på hans dødsdag. Kvelden ble innledet med en aksjon på en bro over den veltrafikkerte Essingeleden, hvor et banner ble festet. Bengalske lys og røykgranater ble tent og lyste effektfullt opp Daniels navn i vintermørket til beskuelse for hjemreisende stockholmere.

Aktivistene forteller om flere gode reaksjoner fra forbipasserende bilister som tutet, vinket og hilste. Etter at all medbragt pyroteknikk hadde brent ut avrundet kameratene denne første aktiviteten for kvelden. Banneret ble dog hengende igjen på broen, hvor den fortsatt nesten et døgn senere hang, og således ble sett av tusentalls bilister.

Salem

Kameratene reise deretter videre til Salem, stedet noen mil sør for Stockholm hvor Daniel ble tatt av dage av en pøbel bestående hovedsakelig av kulturberikende elementer. Midt i sentrum ble det spendt opp et banner på en gangbro over en av de mest sentrale veiene.

Stedet hvor drapet ble begått.

Som avslutning på kvelden tok selskapet seg til selve drapsplassen for en kortere minnestund. Også her ble det satt opp et banner med samme budskap og utelys ble tent. Flere bilister saknet farten for å se hva som skjedde og et par gikk ut av sine biler for å uttrykke sin sympati og fotografere banneret. Til slutt ble det holdt et stille minutt, hvoretter ordene «Daniel Wretström – Tilstede!» ljomet i bygden.

Daniel, ditt liv er over – men ditt mine lever enda!

Seremoni ved åstedet.

Västerås

Aktivister samlet seg på ettermiddagen i et vinterkledd Västerås, hvorfra de bega seg til noen veltrafikkerte steder, hvor maksimalt antall trafikanter kunne ta del av bannerbudskapet.

Banner over gjennomfartsåre i Västerås.

Etter at bannere hadde blitt festet flere steder gjennomførte aktivistene ved rushtiden en noen timers lang broaksjon med banner og faner over gjennomfartsåren E18. Aktivistene rapporter om flere positive reaksjoner som tutinger og hilsninger fra forbipasserende bilister og trafikanter.

Banneraksjon på bro over E18 i Västerås.

En kvinne av uklart etnisk opphav kom frem til aktivistene på broen og ville diskutere bannerets budskap. Til kameratenes overraskelse avbrøt hun etter en stund plutselig diskusjonen og forlot stedet skrikende «Rasekrig!».

Ordensmakten nøyde seg denne dagen med å komme frem og spørre en av aktivistene hva som sto på banneret samt å utrykke uro for at den skulle mistes fra broen. Han ble deretter opplyst om at aktivistene er av solid materiale – informasjon som virket å roe ham.

Bekymret ordensmakt på plass kunne roes.

Surahammar

Da rushtrafikken lenge etter mørkets fall begynte å gi seg, bega aktivistene seg til stedet Surahammar, nærmere bestemt til Sura kirke og dets kirkegård. Daniel Wretström ble der hedret ved sin grav med blomster og tente lys. En kort tale ble holdt, hvor ordene ljomet over den snødekkede kirkegården.

Ved Daniel Wretströms grav.

I dag er det Daniel Wretströms dødsdag. Vi er Den nordiske motstandsbevegelsen og vi krever hevn. Kamerater, de døde maner oss til strid.