Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Motstandsbevegelsen hedret Gösta Hallberg-Cuula

Motstandsbevegelsen hedret Gösta Hallberg-Cuula

1

MOTSTANDSBEVEGELSEN 14. april samlet aktivister fra Motstandsbevegelsen seg i Stockholm for å hedre den nasjonalsosialistiske krigshelten Gösta Hallberg-Cuula som falt under Den finske fortsettelseskrigen.

Svenske Rede 1 hadde denne dagen fått forsterkninger fra svenske Rede 5 og Rede 8. Dagen begynte med en hyllest av Gösta Hallberg-Cuula ved hans grav på hans dødsdag. Dagens nasjonalsosialistiske kjemper hadde kledd seg i uniform til ære for gårsdagens falne helt. Deltagerne gikk i marsjformasjon ned til graven med fanene hevet.

Fremme ved graven holdt redesjef Anders Rydberg en kort tale til minne om Stockholm-mannen, som gikk ut i krig og til slutt falt i kampen for sitt folk og sin rase. Etter talen la de ned en krans på gravstenen og fortsatte å hedre Hallberg-Cuulas minne på den måten han selv hadde sett mest pris på: ved å spre det nasjonalsosialistiske budskapet på Stockholms gater og torg.

Etter et klesskifte og en kort pause omgrupperte man til en nærliggende T-banestasjon og tok seg mot sentrale Stockholm. Vel fremme i sentrum delte aktivistene seg i to mindre grupper med rundt 20–25 personer i hver og gikk i hver sin retning.

Den ene gruppen dro til Norrmalmstorg, mens den andre tok seg til Hötorget. Været var litt kaldt og surt, noe som gjorde at det ikke var alt for mange mennesker ute til å begynne med, men etter omtrent en halv time begynte det å strømme på med folk.

På Norrmalmstorg skjedde det flere artige hendelser. Først ut var en eldre dame som hadde fått flyveblad. Hun kom bort til fanebærerne og ropte høyt «Jeg elsker dere!» flere ganger. Hun sa at hun var glad for å se unge menn stå opp for sitt folk.

Etter dette kom to veldig glade tenåringsjenter og gav en av fanebærerne en high-five før de tok en selife. Deretter dukket det opp to eldre finske herrer som spurte om de kunne ta et bilde. En av dem sto opp og gjorde en hilsning ved siden av Tyrrunefanen mens den andre knipset et foto.

Etter omtrent en time gikk begge gruppene videre. Den ene gikk fra Norrmalmstorg ned til Mynttorget. Den andre gikk fra Hötorget til Sergels torg. Der fortsatte flyvebladsutdelingen uten noen bemerkelsesverdige hendelser. Mange tok et flyveblad og begge steder var det flere forbipasserende som var ivrige etter å diskutere politikk.

Da enda en time hadde gått gikk gruppen som hadde stått ved Sergels torg til Mynttorget, via Drottninggatan, før de til slutt endte opp med sine kamerater. Da alle hadde samlet seg igjen stilte gruppen seg i marsformasjon på veibanen som passerer Mynttorget – det var tid for en spontan demonstrasjon!

Med et banner til minne om Gösta Hallberg-Cuula i front, gikk demonstrasjonstoget av staben. Motstandsbevegelsens faner vaiet i vinden og aktivistene nøt hvert sekund mens de tok seg gjennom byen. Demonstrasjonstoget gikk rundt Gamla stan, langs vannet, og deretter over Slussenbron til Södermalm.

Toget gikk i stillhet gjennom Södermalms gater. Langs Götgatan, gjennom Medborgarplatsen, ned mot Södra stasjon og til slutt til metrostasjonen Mariatorget hvor demonstrasjonen ble avsluttet. Mange Stockholmsborgere fikk se Den nordiske motstandsbevegelsens stolte gatekjemper denne fine søndagen!

Nasjonalsosialister i Finland hedret også Gösta Hallberg-Cuulas minne denne søndagen, med en aksjon i byen Huittinen.

Hedring av Gösta Hallberg-Cuula i Finland.

Gösta Hallberg-Cuula var villig til å kjempe og risikere alt for folkets og rasens fremtid. Uten flere offervillige kjemper så vil vår rase gå under. Også du trengs i kampen! Gjør din plikt og gå med i Den nordiske motstandsbevegelsen!

Se film fra aktiviteten nedenfor:

Problemer med å se filmen? Trykk her for å se den på VK.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Oystein
Oystein
3 år siden

Skamkult! Ingenting kan stoppe Den nordiske motstandsbevegelsen!

1
0
Hva synes du? Gi en kommentarx
()
x