Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen hedret Gösta Hallberg-Cuula

Motstandsbevegelsen hedret Gösta Hallberg-Cuula

KAMP: Den nordiske motstandsbevegelsen hedret minnet til folkehelten Gösta Hallberg-Cuula gjennom offentlige aktivisme i sentrale Stockholm.

20130414_f2-640x387

En delegasjon med aktivister fra Norge var tilstede i Stockholm hos våre svenske kamerater for å hedre minnet til Gösta Hallberg-Cuula som falt under den Finske fortsettelseskrigen. Med et flyveblad tillaget spesielt for dagen ga Motstandsbevegelsen seg ut på gatene i Stockholm for å spre nasjonalsosialismens budskap.

Ved 13.00-tiden ble Drottninggatan i Stockholm inntatt med faner og flyveblader. Det ble mange diskusjoner med folk i gatene – både positive og negative. Etter en time ble det besluttet at man skulle marsjere videre langs Drottninggatan mot Riksdagshuset.

20130414_stockholm2

Denne avgjørelsen satte ikke politiet pris på, som tidligere på dagen hadde dukket opp med jevne mellomrom. Politiet forsøkte å blokkere veien med både bil og tjenestemenn. Etter høylydte protester trakk de seg dog tilbake, og lot aktivistene gå videre. Kort tid etter så valgte de å sperre av Riksdagsbroen kun for Motstandsbevegelsens aktivister.

20130414_stockholm1

En avgjørelse ble tatt på stedet, og aktivistene stilte seg opp rett foran politiet med faner og begynte å dele ut flyveblader til den store forsamlingen som hadde samlet seg som følge av politiets oppførsel. Etter en stund valgte politiet å slippe Motstandsbevegelsen videre og og man gikk så over Riksdagsbroen frem til Riksdagshuset.

20130414_stockholm4

Gjennom gatene i Gamla stan ble flyveblader delt ut og derifra gikk ferden videre til Slussen hvor aktivisen fortsatte. I Gamla stan oppdaget man tilfeldigvis Åsa Linderborg som høylydt fikk høre at hun var en folkeforræder.

20130414_stockholm9

Aksjonen ble avsluttet rundt klokken 15.00, etter at aktivistene hadde delt ut flyveblader og diskutert med forbipasserende ved Slussen. I løpet av dagen ble også en krans lagt ved Gösta Hallberg-Cuulas grav i Stockholm.