Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen i Media: Bråk i Trondheim

Motstandsbevegelsen i Media: Bråk i Trondheim

Søndag 23. september kunne vi lese i stort sett alle norske medier at det hadde oppstått bråk mellom antirasister og nazister på Byåsen i Trondheim. I nettavisene kunne vi lese at det dreide seg om tre medlemmer fra Den Norske Motstandsbevegelsen som hadde blitt oppsøkt hjemme av 15-20 antirasister.

Etter aktivistene ble løslatt ringte vi sporenstreks til gruppesjef i Trondheim, som vi antok var en av de arresterte, for å høre hans versjon av hendelsene.

Hei Stefan! Det ser ut til at du har hatt et par aktive dager. Hva skjedde?
Vel, på søndag ettermiddag, så banket det på døren. Jeg og en kamerat hadde akkurat kommet hjem fra en vandring i skogen. Utenfor døren stod ca. 40 antirasister/kommunister, samt begge lederne for Revolusjonær Kommunistisk Ungdom og Tjen Folket. Ettersom jeg holdt på å få av meg turklærne åpnet min kamerat døren og begynte å prate med de. De oppførte seg svært truende, og kom med flere verbale trusler.

Noe spesifikt?
Ja, de truet blant annet med å banke opp min hund og at jeg skulle jages ut av Norge.

Untitled-2-318x447

Hva skjedde så?
Vel, vi anså situasjonen som svært truende så valgte vi å jage de vekk. Vi løp ut i hagen og et basketak oppstod. Mange av de hardføre antirasistene gjemte seg hos mine naboer, hvor de ringte til sine foreldre som måtte komme å hente de. En del andre løp sin vei. De som ble igjen fulgte vi etter slik at vi var sikre på at de forlot området.

I følge mediene ble det konfiskert våpen, stemmer dette?
Ja, i og med at de var rundt 40 personer, og vi tre – så tok jeg med meg kniv.

Deretter ankom politiet?
Ja, politiet ankom i stort antall og bevæpnede. Vi ble slengt i bakken, med pistoler siktet mot oss, og satt i arrest. Der måtte vi sitte i 24 timer.

Ble noen av antirasistene arrestert?
Nei, kun vi som ble sjikanert, uthengt og truet i vårt eget hjem. Det skal dog nevnes at to av antirasistene ble kjørt til sykehus.

Vi kunne lese på NRK.no at politiet hadde beslaglagt datamaskinen din. Stemmer dette?
Ja, da vi kom hjem etter å ha blitt sluppet ut, oppdaget vi at de hadde ransaket min leilighet og beslaglagt min datamaskin, telefon og mitt kamera. Dette hadde vi aldri blitt opplyst om, og vi valgte derfor å begi oss tilbake til politistasjonen for å anmelde forholdet. De opplyste oss om at dette var standard prosedyre, når noen ble angrepet i sitt hjem.

Takk Stefan, for at du tok deg tid til å svare på våre spørsmål! Vi antar at du nå er såpass skremt at ditt liv som politisk aktivist er over?
Ja, nok får være nok! Nå forlater jeg Kampen! Neida, trusler og slike skitne metoder som våre meningsmotstandere benytter biter vi ikke på. Vi er mer motivert nå enn noensinne! De får selv velge hvordan de vil få frem sitt budskap, men da må de også ta konsekvensene av det! Vi er ikke pasifister og vi kommer til å kjempe videre for vår sak!

Gjennom Kamp til Seier!!

Aktuelle lenker:

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/…155423.ece
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_t…/1.8332888
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/…677747.ece
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_t…/1.8334159