Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen i Telemarksavisa

Motstandsbevegelsen i Telemarksavisa

TELEMARK: Onsdag kveld publiserte Telemarksavisa en relativt balansert artikkel om Motstandsbevegelsen. I artikkelen kom både Vepsens Lars Gule og Motstandsbevegelsens Haakon Forwald til orde.

Fotomontasje. Bakgrunnsbilde: Ta.no
Fotomontasje. Bakgrunnsbilde: Ta.no

I artikkelen som bærer navnet «Nynazister forsøker å rekruttere Telemark-ungdom», leverer Telemarksavisa en relativt balansert artikkel om Motstandsbevegelsen, og overlater de mer absurde uttalelsene til «ekstremismeforsker» Lars Gule.

Lars Gule, nåværende styremedlem i den «antirasistiske» foreningen Vepsen, ble først kjent for offentligheten da han i 1977 ble arrestert i Beirut med sprengstoff i bagasjen. Gule tilhørte da den marxistisk-leninistiske terror-organisasjonen Al-Jabhah al-Dimurqratiyah Li-Tahrir Filastin.

Lars Gule. Til høyre da han kom hjem til Norge etter et opphold i libanesisk fengsel.
Lars Gule. Til høyre da han kom hjem til Norge etter et opphold i libanesisk fengsel.

Gule påpeker til Telemarksavisa at hans ekspertiseområde er «islam-relatert ekstremisme» før han går i gang med å kommentere Motstandsbevegelsen og nasjonalsosialismen. Blant annet hevder han til avisen at nasjonalsosialismen er en «menneskefiendtlig ideologi» og at Motstandsbevegelsen består av «eksplisitte rasister». Gule påstår også at Motstandsbevegelsen «kamuflerer sitt budskap» med nasjonalistiske fraser.

haakon

En annen som også kommer til orde, er Motstandsbevegelsens Haakon Forwald. Forwald presiserer for Telemarksavisa at Motstandsbevegelsen absolutt ikke kamuflerer sitt budskap, og at hva organisasjonen tror og mener, tydelig kan leses på Nordfront.

Forwald avslutter artikkelen med å dementere at organisasjonen består av «hatefulle rasister» og meddeler at Motstandsbevegelsen «kjemper for et fritt nasjonalsosialistisk Norden, og derav en fremtid for vår rase og vårt folk».

Kilde:

Nynazister forsøker å rekruttere Telemark-ungdom