Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen inntar svensk kommunestyre

Motstandsbevegelsen inntar svensk kommunestyre

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN: Alt peker mot at Den nordiske motstandsbevegelsen har fått sitt første politiske mandat, da Pär Öberg har blitt innvalgt i Ludvikas kommunestyre. Frihetskamp intervjuet Öberg.

par_framfor_stadshus-640x346

Med rundt 20 personstemmer ble Pär Öberg fra Motstandsbevegelsen innvalgt til Ludvikas kommunestyre på et av Sverigedemokratenes (SD) mandat. SD fikk i kommunevalget i Ludvika syv mandat, men hadde kun fem kandidater, samt en åpen liste. At SDs liste var åpen, innebar at utenforstående som fikk stemmer, kunne bli innvalgt på deres liste dersom partiet fikk flere mandat enn de hadde kandidater.

SDs lokale ledere i Ludvika har i media uttalt at partiet kommer til å isolere Öberg i kommunestyret og helst ser at han frasier seg sitt mandat.

Frihetskamp har vært i kontakt med Öberg for å la ham fortelle mer om dette:

Hvordan føles det å ha blitt folkevalgt?
– Ja, det føles veldig bra. Jeg vil takke alle som har stemt på meg.

Synes du at det er feil å «kuppe» et SD-mandat på denne måten?
– Nei, det er ikke feil. Mange SD-velgere er for en mer radikal linje enn hva SD står for i dag. Vi har for eksempel mange SD-velgere som besøker Nordfront, og jeg får helt enkelt representere den delen av velgerne.

Så du har ingen planer om å frasi deg mandatet?
– Nei. Jeg så at ifølge Nyheter24 så har den lokale SD-eren Benny Rosengren sagt at de har tenkt å isolere meg om jeg kommer inn. Det er nesten litt komisk at de har tenkt å behandle oss slik de blir behandlet av såkalte etablerte partier. De, om noen, burde være imot politisk mobbing.

Hvordan har du tenkt å anvende ditt mandat?
– Jeg kan si at de som har stemt på meg, kommer til å få valuta for pengene.

Men hva har Motstandsbevegelsen å gjøre i en parlamentarisk sammenheng?
– Jeg synes at vi skal være en bevegelse med bredde som eksisterer der hvor politikk diskuteres.

Jeg hører at det ringer mye på din telefon nå, er det media eller?
– Ja. Jeg svarer dog ikke på løgnmedias spørsmål. Dalarnas tidningar (DT) kom hjem til meg med et kamerateam, men jeg sendte dem på dør.

Har du noe mer du vil tillegge?
– Jeg ser virkelig frem til første møte i kommunestyret.

Da takker vi for at du tok deg tid til dette intervjuet!
– Selv takk!

Frihetskamp vil følge opp saken, og kommer tilbake med mer informasjon senere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg