Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Motstandsbevegelsen inntok Porsgrunn og Skien

Motstandsbevegelsen inntok Porsgrunn og Skien

MOTSTANDSBEVEGELSEN Rede 1 gjennomførte lørdag offentlige aksjoner i både Skien og Porsgrunn. Her følger en rapport fra dagen.

Motstandsbevegelsens Rede 1 gjennomførte lørdag offentlige aktiviteter i både Skien og Porsgrunn. Begge aktivitetene var svært vellykkede og bortsett fra en og annen rabiat meningsmotstander, så var tilbakemeldingen fra folket svært god.

Dagens første stopp var Skien hvor det i sammenheng med årets 17. mai-feiring hadde oppstått en heftig diskusjon, da homolobbyister var blitt nektet å bruke homoflagg i 17. mai-toget. Etter mange tårer i løgnmedia så snudde dog kommunen og homolobbyistene fikk bruke sine homoflagg.

Med dette som bakgrunn tok Rede 1 med en banner med teksten «Knus homolobbyen!» og flyveblader med samme budskap. Aksjonen var svært vellykket og mange trivelige og givende diskusjoner fant sted. Det var også tydelig at homolobbyens seneste utspill i Skien var noe som ikke falt i god jord hos lokalbefolkningen. Dialogen med politiet var også god, og eneste man har å utsette på disse var den sedvanlige ID-registreringen.

Neste stopp for dagen var Porsgrunn, hvor aktivistene stilte opp utenfor et kjøpesenter i sentrum av byen med en banner som gjorde reklame for organisasjonens nye nettsted Motstandsbevegelsen.org. Det var mange folk på gatene og flyvebladene gikk som varmt hvetebrød.

Det var mange positive tilbakemeldinger, men noen som ikke var like fornøyde var senterets vektere. Disse forsøkte å fjerne aktivistene fra stedet, men da det ikke funket ble politiet ringt. Da disse til slutt dukket opp ble Grunnloven opphevet, og aktivistene ble pålagt å fjerne seg fra stedet – med trussel om å bli arrestert og bøtelagt.

Ettersom man på dette tidspunktet hadde stått der i over en time og at samtlige var tomme for flyveblader, besluttet redesjef Tommy Nyberg at aksjonen utenfor kjøpesenteret skulle avsluttes. Men med tanke på politiets grunnlovsstridige oppførsel, valgte aktivistene å avrunde aktiviteten utenfor rådhuset hvor man stilte opp med banner og faner og fyrte av røykgranater. Politiet var ikke like fornøyde, og valgte å bortvise aktivistene fra hele Porsgrunn.

Aksjonen vil bli diskutert i podkasten Frontlinjen hvis første avsnitt vil bli sluppet på mandag. En film fra dagen vil også bli publisert senere denne uken på Frihetskamp.

Se flere bilder fra aksjonene nedenfor:

Skien:

Porsgrunn: