Hjem Nyheter Norge Motstandsbevegelsen kan vel ikke skuffe PST?

Motstandsbevegelsen kan vel ikke skuffe PST?

 MOTSTANDSBEVEGELSEN  Politiets sikkerhetstjeneste tror at man i løpet av 2015 vil se en økt aktivitet blant «høyreekstreme» i Norge. Wilhelm Spetz tror ikke PST vil bli skuffet når året er omme.

motstandsbevegelsen-pst-640x351

NRK publiserte onsdag en artikkel om «høyreekstreme» i Norge med særskilt fokus på Den nordiske motstandsbevegelsen. Til grunn for artikkelen lå Politiets sikkerhetstjenestes (PST) nylig publiserte rapport «Trusselvurdering 2015», samt uttalelser fra PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Ifølge Bjørnland så begynner Motstandsbevegelsens virksomhet i Norge nå å ligne mer på «den langt større svenske avdelingen», noe hun mener er en «trend som vil fortsette».

– Det er grunn til å tro at vi kommer til å få økt aktivitet blant høyreekstreme i 2015. Det knytter vi spesielt til at det er forbindelseslinjer på tvers av landegrenser, og det er forbindelse til andre høyreekstreme grupper i Nord-Europa, uttaler PST-sjefen til NRK.

Benedicte Bjørnland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Benedicte Bjørnland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Reagerer på Motstandsbevegelsens aksjon på «holocaust»-dagen
I artikkelen løftes også aksjonen Motstandsbevegelsen hadde på den internasjonale «holocaust»-dagen, den 27. januar, frem. Stein Christian Salvesen ved Stiftelsen Arkivet forteller til NRK om den traumatiske dagen da han dro på jobb og ble møtt av Motstandsbevegelsens sperrebånd:

– Det er skremmende. Dette er bannere som er hengt opp av en organisasjon som fornekter holocaust, som heier på nazismen.

Forsvarets forskningsinstitutt kaller Motstandsbevegelsens aksjon for historisk, da det ifølge dem er «første gang høyreekstreme i Norden gjennomfører en slik koordinert aksjon».

aktivisme_montasje-640x344

Motstandsbevegelsen 2015

Joda PST, Motstandsbevegelsen skal nok ikke ligge på latsiden dette året heller. Som det ble redegjort for i artikkelen «Fremtiden er vår!», så har organisasjonen ekspandert betraktelig i løpet av 2014, og store planer er også lagt for dette året.

Og hvem er vel vi til å skuffe selveste PST? Vi skal nok sørge for å gjøre vår del for at Norge skal få se en «økt aktivitet blant høyreekstreme i 2015» – selv om vi så klart ikke anser oss selv som «høyreekstreme», men snarere nasjonalsosialister og hinsides den foreldede høyre–venstre-skalaen.

Så, som det er blitt sagt før, fremtiden er vår, og 2015 skal bli Motstandsbevegelsens år!

Kilde:
PST venter økt høyreekstrem virksomhet