Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Motstandsbevegelsen kastet glans over Strängnäs marked

Motstandsbevegelsen kastet glans over Strängnäs marked

AKTIVISME Lørdag 12. oktober tok aktivister fra Motstandsbevegelsen seg til det kjente høstmarkedet i den svenske byen Strängnäs.

Strängnäs marked, som har blitt holdt den andre lørdagen i oktober siden oppstarten i 1957, tiltrekker i dag rundt 30–35 tusen besøkende. En så stor begivenhet vekker selvfølgelig den motiverte motstandsmannens interesse for å drive folkeopplysning om vårt folks overlevelse. Derfor møtte en gruppe motstandsmenn opp i byen lørdag den 12. oktober for å drive aktivisme.

Organisasjonens medlemmer og aktivister marsjerte mot festivalområdet og fant med det samme et godt sted å stille opp: rett utenfor inngangen til et stort kjøpesenter. Faner og bannere ble brettet ut og flyveblad begynte raskt å skifte eiere.

På denne dagen skulle det vise seg at motstandsmennene skulle få seg sitt eget husband i form av et panfløyteorkester som stod ved siden av og fulgte med på aktiviteten. Noen ganger var det vanskelig å bedømme hvilken av de to attraksjonene som var den største publikumsmagneten, men det var i det minste motstandsmennene og ikke panfløytespillerne som de besøkende havnet i diskusjoner med.

Været viste ikke sin beste side, da det var vekslende regn og overskyet. Dette så ikke ut til å bekymre noen av de involverte ettersom tempoet var høyt, flyvebladene gikk i stor skala og samtalene som oppstod var både mange og intense.

Motstandsmennene rapporterer om et bredt spekter av offentlig respons. Mange av de forbipasserende responderte med tilrop i ren glede (som flere ganger inneholdt ordet «endelig») for å vise deres takknemlighet.

En aktivist hadde en samtale med en gruppe unge gutter og jenter som fortalte om en tøff hverdag i de «berikede» områdene. De hyllet Motstandsbevegelsen, som presenterer den eneste og åpenbare løsningen på problemene som masseinnvandring skaper. Noen av disse ungdommene sa at de var i ferd med å sende inn medlemskapssøknader.

En annen motstandsmann rapporter om samtaler med en gruppe menn og kvinner i øvre middelalder og oppover. Disse erklærte at de regelmessig følger Motstandsbevegelsens medier, og at de ser på organisasjonen som vårt folks frelse. De uttrykte også stor glede ved å endelig møte representanter for organisasjonen «live».

En tredje motstandsmann, tretti år gammel, kom ut for en ekstremt sint middelaldrende kvinne som skrikende anklagde ham for et folkemord som var begått i et land like sør for Sverige på 1940-tallet, det vil si over 40 år før han selv ble født og over 50 år før organisasjonen han tilhører ble grunnlagt. Logikken i denne beskyldningen kunne ikke kvinnen forklare, men hun antydet at hun selv hadde lest seg opp om dette i «veletablerte medier».

Aktiviteten hadde særdeles verdig avslutning. Da man ved avtalt tid rullet opp banneret for å avslutte aktiviteten dukket plutselig solen opp. Dette gjorde at motstandsmennene fikk inspirasjon til å gå rett gjennom markedsområdet med utviklede faner. Værgudenes barmhjertighet sammen med aktivistenes overraskende innsats så ut til å skape en magisk atmosfære på markedet. Solopplyste faner skinte i vinden da aktivister sakte gled gjennom folkehavet. Fra folkemengdene kunne man høre tilrop som «Wow, se! Motstandsbevegelsen!» og «Den nordiske motstandsbevegelsen er her … endelig!»

Se film fra aktiviteten nedenfor:


Problemer med å se klippet? Se det på VK.