Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen marsjerer for frihet i Helsinki!

Motstandsbevegelsen marsjerer for frihet i Helsinki!

DEMONSTRASJON Klokken 15.00 starter Motstandsbevegelsens frihetsmarsj i Helsinki. Frihetskamp vil kontinuerlig rapportere fra demonstrasjonen. [ Sist oppdatert: 18.55 ]

megafoni612

I dag, på Finlands 99. uavhengighetsdag, arrangerer Den nordiske motstandsbevegelsen en frihetsmarsj i sentrale Helsinki. Demonstrasjonen og marsjen har til hensikt å hedre fortidens frihetskjempere så vel som nåtidens og fremtidens. Deltakerne på Motstandsbevegelsens marsj vil samles på klokken 14.30, og demonstrasjonstoget vil avgå klokken 15.00.

Ifølge finsk media arrangeres det opp mot ti ulike demonstrasjoner på nasjonaldagen i Helsinki, hvorav en er en ren motdemonstrasjon mot Motstandsbevegelsens frihetsmarsj. Motdemonstrantene har selv uttalt at de ønsker å sabotere Motstandsbevegeslens arrangement gjennom “fredelig gateokkupasjon”.

Ifølge finsk politi ligger det en “eksepsjonell spenning i luften” som følge av hendelsene i Helsinki i september. Politiet refererer naturligvis til dødsfallet som fant sted i kjølvannet av Motstandsbevegelsens aktivisme i sentrale Helsinki den 10. september i år, da en gruppe aggressive meningsmotstandere forsøkte da å sabotere organisasjonens aktivitet.

I lenkene nedenfor kan du finne mer informasjon om hendelsen:

Vi vil også tipse om YLEs direktesendte film fra demonstrasjonen. Denne kan følges HER.

Oppdateringer (nyeste øverst):

Oppdatering: 18.55

Flere bilder fra 612-demonstrasjonen nedenfor.

Capture capture2 Capture3

Capture4

Oppdatering: 18.39

Bilder fra 612-demonstrasjonen nedenfor, fra Motstandsbevegelsens finske side.

612CzAgZ6wXgAAa-GI 612kulkue

Oppdatering: 18.08

Motstandsbevegelsen ankom Kajsaniemiparken uten problemer. En mindre konfrontasjon oppstod, men den skal ha blitt løst raskt.

På plass i parken ble taler holdt. To personer forsøkte å sabotere Motstandsbevegelsens demonstrasjon, men ble pågrepet. Emil Hagberg ble i den sammenheng pågrepet, men ble senere løslatt. Det nøyaktige hendelsesforløpet er enn så lenge uklart.

Se film fra konfrontasjonen:

https://www.youtube.com/watch?v=8HP3QqLjOAA

Motstandsbevegelsens medlemmer gav seg deretter videre til den uavhengige 612-demonstrasjonen. På vei dit ble dog aktivistene stoppet, da politiet ønsket å undersøke deres fakler og kontrollere at det ikke fantes noe som kunne brukes som våpen.

500 personer oppgis ha samlet seg på Tölö torg for å delta i 612-demonstrasjonen, hvor den finske nasjonalsangen skal ha blitt sunget.

Se livestream fra 612-demonstrasjonen:

https://www.youtube.com/watch?v=7K6Ts3sOPtE

Oppdatering: 15.22

Flere bilder fra Motstandsbevegelsens finske side, Vastarinta.com.

finland1 finland2 finland3 Finland33

Oppdatering: 15.08

Finsk politi opplyser om at cirka 300 personer deltar i Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjonstog.

Oppdatering: 14.57

Den antirasistiske demonstrasjonen var i gang allerede ved 14-tiden. Sluttdestinasjon for marsjen ble endret av politiet søndag kveld, og er nå Kajsaniemiparken. Parken ligger svært nære motdemonstrasjonens sluttdestinasjon.

Det opplyses om at rundt 200 personer har tatt seg til Motstandsbevegelsens samlingsplass på Hagnäs torg. Arrangørene selger skjerf med Tyrrunen på, slik at deltakerne kan holde seg varme.

Bilder:
På vei til T-banen.
På vei til T-banen
På samlingsplassen.
På samlingsplassen

halsdukar