Hjem Nyheter Norden Motstandsbevegelsen med suksessaksjon under presidentvalget i Finland

Motstandsbevegelsen med suksessaksjon under presidentvalget i Finland

FINLAND Den nordiske motstandsbevegelsens finske gren fanget overskriftene da de gjennomførte en vellykket aksjon under det finske presidentvalget.

Under det finske presidentvalget gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsens finske gren en svært vellykket stille aksjon. Målet med aksjonen var å benytte stemmeretten for å føre frem bevegelsens budskap – selv under systemets lille høytid.

Opplegget for aksjonen var veldig enkelt: «Stem, men stem rett». Så fort forhåndsstemmegivningen hadde begynt ble Motstandsbevegelsens aktivister, medlemmer, støttemedlemmer og sympatisører oppfordret til å benytte sin stemmerett istedet for å bli hjemme i protest. Men istedet for å stemme på en av folkeforræderkandidatene ble de oppfordret til å legge bevegelsens budskap i stemmeseddelen. Resultatet var at det rundt omkring i landet ble innlevert stemmesedler med bevegelsens klistremerker på. At det skulle bli overskrifter så fort stemmeopptellingen begynte var nå en selvfølge.

Dagen etter valget bar aksjonen frukt og systemmedia skrev med store overskrifter om det nye fenomenet med at folk stemmer på Adolf Hitler. Hva det ble henvist til var klistremerket med bildet av Hitler fulgt av adressen til bevegelsens finske nettside, som ble brukt under aksjonen.

At systemet ikke hadde forventet seg en aksjon under sin såkalte demokratiske høytid ble tydelig da avisene intervjuet kommunalrådet Matti Hilli. På spørsmål om hva som utmerket seg mest blant de ugyldige stemmene svarte han, til journalistenes forbauselse, Adolf Hitler.

– I år kunne man ikke la være å legge merke til den historiske figuren Adolf Hitler. En viss gruppe individer har klistret identiske klistremerker som avbilder Hitlers ansikt, sa Hilli.

Hva som gjorde aksjonen enda mer suksessfull var at avisene ikke bare skrev om «Adolf Hitler-stemmene», de publiserte også bilder av stemmesedlene med Hitler og bevegelsens nettadresse på. Den stille aksjonen som ble gjennomført under systemets radar iløpet av flere uker var således en suksess.

Gjennom dette enkle lille «stuntet» klarte Den nordiske motstandsbevegelsen å igjen fange overskriftene og spille systemet i sine hender. Aksjonen sendte et tydelig signal til de finske beslutningstakerne: Et forbud kommer ikke til å stoppe oss. Den nordiske motstandsbevegelsen kommer alltid til å finne nye veier å nå folket på og et fremtidig nasjonalsosialistisk Norden er et faktum enten de vil eller ikke.