Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Motstandsbevegelsen møtte Patriot Front

Motstandsbevegelsen møtte Patriot Front

MOTSTANDSBEVEGELSEN Den nordiske motstandsbevegelsen fikk besøk fra amerikanske Patriot Front.

Forrige uke fikk Den nordiske motstandsbevegelsen besøk av den amerikanske organisasjonen Patriot Front. Patriot Front er noe så uvanlig som en amerikansk nasjonalistisk kamporganisasjon. Organisasjonen er relativt ny og består hovedsakelig av unge folk og har fått overskrifter etter spektakulær aktivisme i flere amerikanske delstater.

De siste ukene har en gruppen fra Patriot Front vært på Europaturné for å se hvordan nasjonalsosialistiske og nasjonale organisasjoner arbeider i Europa. De har blant annet besøkt CasaPound i Italia og deltatt på selvstendighetsmarsjen i Polen. Forrige uke reiste de til Göteborg for å besøke Den nordiske motstandsbevegelsen. En av de som traff amerikanerne var medlemmet av det svenske riksrådet Fredrik Vejdeland.

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk av dem både som personer og hvordan de bedriver kampen. De har mange likheter med Den nordiske motstandsbevegelsen, men de skiller seg på noen områder. De er også beleste, har riktig ånd og de representerer noe virkelig nytt og interessant i USA, sier Fredrik Vejdeland til Nordfront.

Ekte svensk julebord

Patriot Fronts medlemmer ankom ved lunsjtid onsdag og kamerater hentet dem på flyplassen for å kjøre dem til Göteborg for å spise. Da det var planlagt en litt finere middag på kvelden ble det valgt et noe enklere alternativ for lunsj. Amerikanerne fikk prøve en «Hel special» på et sted som er kjent for høy kvalitet på slik mat – et stykke göteborgsk kultur og en god oppvarming for resten av dagen.

Deretter ble kameratene vist rundt i Göteborg. Steder hvor flerkulturen herjer som verst ble unngått og i stedet spaserte selskapet rundt på steder som Haga, Vasastaden og på Avenyn. Statuen i Bältesspännarparken, Poseidon på Götaplatsen og andre landemerker ble vist frem samtidig som det ble diskutert en del om Göteborg bys historie. Interessante fakta som at skulptøren bak Göteborgs mest kjente landemerke Poseidon-skulpturen, Carl Milles, var nasjonalsosialist.

På kvelden fikk de amerikanske kameratene smake svensk julebord for første gang. Allerede i døren ble de ønsket velkommen med gløgg, og julebordet besto deretter av delikatesser som elgkjøttboller, sursild, paté, Janssons frestelse, Västerbottensost, gravlaks og lagesild. De fikk også smake julemust, skumnisser og pepperkaker. I lag med gode venner snakket de om hvordan kampen drives i USA. Kvelden ble avsluttet med aquavit og drikkeviser som «Helan går».

Carlstens festning og Marstrand

Det ble dog ikke alt for mye aquavit, og morgenen etter bega amerikanerne seg til Kungälv for å se på de to festningene Båhus festning og Carlstens festning, som finnes der. Første stopp var Båhus festning som dessverre var stengt for dagen. Amerikanerne kunne i alle fall nyte festningen fra utsiden og både høre og lese om dens historie før selskapet bega seg videre til Carlstens festning.

Amerikanerne var veldig imponert av festningen og dens historie, men også av vestkystens skjærgård og Marstrandsfjorden; et landskap som tross det mangfold av landskap som finnes i USA, for mange av dem var et helt nytt syn. Det ble også fortalt om Marstrands mørke historie. Sveriges første synagoge ble bygd på øya, dessuten i et av festningens forsvarsverk(!). På Marstrand forekom det på denne tiden en hel del lyssky virksomhet og den jødisk-styrte transatlantiske slavehandelen fra Sverige ble også dirigert fra øya.

Offentlig kamp i Göteborg

Torsdag kveld og på fredag drev kameratene med trening og sparring. Etter treningen og samkvemmet på fredag deltok kameratene fra Patriot Front på en offentlig flyvebladsutdeling som Den nordiske motstandsbevegelsen arrangerte på kvelden. Flyvebladsutdelingen fant sted utenfor Liseberg, som akkurat nå har Jul på Liseberg og derfor trekker en hel del besøkere.

Problemer med å se filmen? Trykk her for å se den på VK.

Aksjonen fikk som vanlig både positive og negative reaksjonen, og Patriot Fronts medlemmer mottok også det førstnevnte. En engelsktalende mann som så et av amerikanernes organisasjonssymbol spurte om han var fra USA. Da svaret ble «ja» svarte han «God bless you» og tok imot et flyveblad.

Hjemreise

På lørdag ble kameratene skysset til flyplassen hvor de rakk å spise en matbit før amerikanerne hoppet på flyet og forlot Sverige for denne gang. Svenskene og amerikanerne lovte hverandre at de skulle ses igjen, enten i Europa eller i USA.

De som er mer interessert i Patriot Fronts arbeid, politiske mål og deres actionpakkede filmer bør besøke deres nettside. Følg også med på Nordic Frontier som håper å få dem med i programmet i løpet av kort tid.

Den nordiske motstandsbevegelsen vil takke våre kamerater fra Patriot Front for et veldig trivelig og inspirerende besøk og håper av vi snart ses igjen.