Hjem Nyheter Motstandsbevegelsen nevnt i absurd propagandainnslag

Motstandsbevegelsen nevnt i absurd propagandainnslag

MEDIA I et amerikansk propagandainnslag blir Motstandsbevegelsen beskyldt for å være en militant organisasjon styrt av den russiske presidenten Vladimir Putin.

I et absurd innslag om den amerikanske Alt-Right-bevegelsen publisert av nyhetskanalen TheBlaze blir Den nordiske motstandsbevegelsen beskyldt for å være en militant organisasjon som aktivt driver med væpnet konflikt og har tilknyttinger til russisk etterretning. Det forsøkes også å gjøre koblinger mellom Motstandsbevegelsen og en serie av bombeattentater i Göteborg, selv om personene bak attentatene ikke var medlemmer av Motstandsbevegelsen ved tidspunktet de utførte handlingene. Det svenske politiet konkluderte også senere i sin rapport at Motstandsbevegelsen hverken stod bak eller visste om planene.

Innslaget er produsert av den amerikanske nyhetskanalen TheBlaze som drives av den kristenkonservative programlederen Glen Beck. Beck begynte sin karriere som politisk kommentator for den høyrekonservative nyhetskanalen Fox News, og startet senere opp et nyhetsprogram under eget navn. I 2011 lanserte han sitt eget mediaselskap kalt TheBlaze.

Beck ble tidligere regnet for å være en av de mest populære programlederne på den amerikanske høyresiden, men har de seneste årene mistet store deler av sine seere på grunn av sine absurde teorier og politiske analyser av svært lav kvalitet. Han var blant annet en av de mest fremtredende motstanderne av Donald Trump under det amerikanske presidentvalget og var skråsikker på at Trump skulle tape. I 2017 ble selskapet tvunget til å sparke 60 ansatte og redusere sitt personell med 30 prosent etter synkende seertall.

Det offisielle klippet som ble publisert i slutten av august i år har til nå hatt rundt 7 500 seere hvor en klar majoritet har gitt klippet tommel ned. Leser man kommentarene er det heller ikke vanskelig å forstå hvorfor Glen Beck og TheBlaze stadig taper seere.

Motstandsbevegelsen blir nevnt 2:29 minutter inn i innslaget.