Hjem Nyheter Motstandsbevegelsen nevnt i absurd propagandainnslag

Motstandsbevegelsen nevnt i absurd propagandainnslag

5

MEDIA I et amerikansk propagandainnslag blir Motstandsbevegelsen beskyldt for å være en militant organisasjon styrt av den russiske presidenten Vladimir Putin.

I et absurd innslag om den amerikanske Alt-Right-bevegelsen publisert av nyhetskanalen TheBlaze blir Den nordiske motstandsbevegelsen beskyldt for å være en militant organisasjon som aktivt driver med væpnet konflikt og har tilknyttinger til russisk etterretning. Det forsøkes også å gjøre koblinger mellom Motstandsbevegelsen og en serie av bombeattentater i Göteborg, selv om personene bak attentatene ikke var medlemmer av Motstandsbevegelsen ved tidspunktet de utførte handlingene. Det svenske politiet konkluderte også senere i sin rapport at Motstandsbevegelsen hverken stod bak eller visste om planene.

Innslaget er produsert av den amerikanske nyhetskanalen TheBlaze som drives av den kristenkonservative programlederen Glen Beck. Beck begynte sin karriere som politisk kommentator for den høyrekonservative nyhetskanalen Fox News, og startet senere opp et nyhetsprogram under eget navn. I 2011 lanserte han sitt eget mediaselskap kalt TheBlaze.

Beck ble tidligere regnet for å være en av de mest populære programlederne på den amerikanske høyresiden, men har de seneste årene mistet store deler av sine seere på grunn av sine absurde teorier og politiske analyser av svært lav kvalitet. Han var blant annet en av de mest fremtredende motstanderne av Donald Trump under det amerikanske presidentvalget og var skråsikker på at Trump skulle tape. I 2017 ble selskapet tvunget til å sparke 60 ansatte og redusere sitt personell med 30 prosent etter synkende seertall.

Det offisielle klippet som ble publisert i slutten av august i år har til nå hatt rundt 7 500 seere hvor en klar majoritet har gitt klippet tommel ned. Leser man kommentarene er det heller ikke vanskelig å forstå hvorfor Glen Beck og TheBlaze stadig taper seere.

Motstandsbevegelsen blir nevnt 2:29 minutter inn i innslaget.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Thule
Thule
4 år siden

Hvem er så desperate på å få til krig mellom USA og Russland? Enhver som ikke konstant vil hisse til krig ved å mobilisere ved grensene, slik som NATO gjør, må jo selvfølgelig være kjøpt og betalt av Putin. Det kan jo ikke ha seg slik at noen faktisk ønsker fred med Russland. Syria har ikke bukket under, og ingen kjøper narrativet mot Nord Korea siden de ikke har direkte kilder på såkalte trusler derifra. Men krig skal de ha, uansett hvor absurde løgner de må koke opp. Verden har fått nok. Knus globalismen!

Roar
Roar
4 år siden

Ja, det hender Putin ringer meg nå og da for å invitere meg til Russland for å trene kamp i deres mest hemmelige treningsleir for nasjonalsosialister. Og hadde det ikke vært for Putins barmhjertighet ville jeg heller aldri fått en månedslønn på 500 000. Takk Putin!

Kim
Kim
4 år siden

Jeg så en dokumentar om 9/11. Og der latterliggjorde mr glen en fyr som kom med gode argumenter. Glen beck er som alle disse andre antagonistene bare søppel og se på.

Espen
Espen
4 år siden

Haha!
Snakker om konspirasjonsteorier…

NS
NS
4 år siden

Må ærlig innrømme at disse tåpelighetene irriterer meg, selv om det bare er å regne med. «Hitler var Rotschild-agent og ble finansiert av sionistene!» «Nasjonalsosialismens styrke var at den var inspirert av jødedommen» «Kristne europeeres religion har jødisk opphav» «Vi hadde aldri klart oss uten Einstein» «Freud grunnla alt av moderne psykologi» «Svensk er bare barbariet, alt annet kommer utenifra» «Motstandsbevegelsen styres og finansieres av Putin» Eller hva med Russlands egen lille offentlige «Alle vestlige artister bruker alltid autotune eller playback» De er eksperter på å selv ta æren for ting som viser seg å være suksessfulle. «La aldri arieren… Les mer »