Hjem Artikler Motstandsbevegelsen på alternative medieplattformer

Motstandsbevegelsen på alternative medieplattformer

INFORMASJON Frihetskamp informerer her om hvilke alternative medieplattformer Motstandsbevegelsen finnes på.

På grunn av den massive politiske sensuren på plattformer som Facebook, Twitter og YouTube, legger Den nordiske motstandsbevegelsen ut mesteparten av sitt propagandamateriale på ytringsfrihetsvennlige alternativer. Motstandsbevegelsen kommer fremdeles til å ha en tilstedeværelsen på de mest populære sosiale mediene (så lenge det lar seg gjøre), men ser det som hensiktsmessig å fokusere på sensurfrie alternativer for å kunne nå fritt ut til folket.

Frihetskamp oppfordrer alle sine lesere til å følge Motstandsbevegelsen på de alternative plattformene samt å spre organisasjonens propaganda via så mange sosiale medier som mulig. Dette innebærer blant annet å dele lenker på Facebook og Twitter eller å laste ned Motstandsbevegelsens filmer for deretter å laste dem opp igjen på YouTube. Du kan lese mer om hvordan du gjøre dette ved å klikke HER.

Her følger en liste over hvilke alternative plattformer som brukes av organisasjonen:

VK

VK, tidligere kjent som VKontakte er et russisk nettsamfunn, ligner veldig på Facebook i både utseende og funksjonalitet. VK har minst 500 millioner brukere og er i motsetning til deres største konkurrent Facebook, et nettsamfunn med relativt lite sensur av politisk ukorrekt innhold. En stor fordel ved å registrere seg på VK, foruten å få kontakt med likesinnede over hele verden, er muligheten til å kommentere på Motstandsbevegelsens filmklipp samt få tilgang til eksklusivt materiale.

Gab

Gab ble først lansert i 2016 som et alternativ til Twitter på grunn av deres utestengelse av politiske dissidenter. Populariteten til Gab har økt i takt med sensuren på sosiale medier og har i dag omkring en halv million brukere. Nettsamfunnet er kjent for å ha mange brukere tilknyttet «alt-right»-bevegelsen og er en ypperlig plass for å finne artige memer og annen politisk ukorrekt underholdning.

DTube

DTube er et ytringsfrihetsvennlig alternativ til YouTube. Nettsiden er den første krypto-desentraliserte videoplattformen basert på peer-to-peer-teknologi. Her lastes det regelmessig opp kamprapportfilmer og annet filmmateriale som blir sensurert andre plasser.

Spreaker

Spreaker er tjenesten Motstandsbevegelsen bruker til å sende nettradio. Under radiostasjonen Nordfront Radio har organisasjonen ni forskjellige podkaster, hvorav én er norskspråklig. Ved å opprette en bruker på Spreaker får du muligheten til å kommentere på avsnittene samt chatte med andre lyttere under direktesendinger.

Vimeo

Vimeo er et alternativt videodelingsnettsted som gir mulighet for opplasting av filmer med høy oppløsning. Frihetskamp bruker tjenesten til å laste opp filmmateriale som blir sensurert på nettsteder som for eksempel YouTube.

Minds

Minds er en sosialt nettverkside som ligner på en blanding mellom Facebook og Twitter. På nettsiden kan brukere blant annet i ta bruk nettsidens egen virtuelle valuta, kalt tokens, for å enten markedsføre seg selv eller andre til et større publikum. Minds har blitt svært populært for sin forpliktelse til privatliv, desentralisering, anonymitet, ytringsfrihet og brukerbelønninger i motsetning til overvåking, sensur og algoritme-manipulering som er vanlig på sosiale nettverk som Facebook.