Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen politianmeldes av kommune

Motstandsbevegelsen politianmeldes av kommune

MOTSTANDSBEVEGELSEN: Samtlige partier i Rakkestad kommunestyre gikk fredag sammen og politianmeldte Motstandsbevegelsen. Dette på grunn av organisasjonens seneste aksjon i kommunen.

front15-460x2501-640x348

Partitoppene i Rakkestad kommune, med ordfører Ellen Solbrække i spissen, samlet seg fredag til en felles markering mot Motstandsbevegelsen. Politikerne gikk oss til politianmeldelse av organisasjonen. Dette på grunn av organisasjonens seneste propagandaaksjon i kommunen.

Det var på bakgrunn av flere uttalelser fra både presse, lokalpolitikere og politi – om at Motstandsbevegelsen skulle motarbeides i Rakkestad kommune – at aktivister fra Rede 1 nylig gjennomførte en propagandaoffensiv i kommunen.

Under aksjonen delte aktivistene ut store mengder av flyvebladet «Nasjonalsosialistisk sone» til beboerne i og omkring Rakkestad sentrum, og satt opp både klistremerker og plakater. En stor banner med organisasjonens nettadresse ble hengt opp på velkomstskiltet til kommunen, og tre spesialutformede flyveblader ble sendt til redaktøren for Rakkestad avis, den lokale lensmannen og ordføreren i kommunen. Les mer om aksjonen HER.

Og de var nettopp de sistnevnte flyvebladene som fikk kommunepolitikerne til å gå i taket. På de tre spesialutformede flyvebladene hadde nemlig aktivistene påført Rakkestads kommunevåpen, for å gjøre det hele litt mer personlig.

R21-460x413

Anmelder Motstandsbevegelsen

Ordfører Ellen Solbrække forteller til NRK at et samlet kommunestyre nå vil anmelde misbruken av kommunevåpenet.

– Et kommunevåpen er ganske beskytta, og vi vil overhodet ikke ha vårt kommunevåpen på deres propaganda.

De politikerne som samlet seg for å markere og anmelde organisasjonen på fredag var: John Tune fra Kristelig folkeparti, Peder Harlem fra Senterpartiet, Hans Jørgen Fagereng fra Fremskrittspartiet, Villy Tjerbo fra Venstre og ordfører Ellen Solbrække fra Arbeiderpartiet.

Ordføreren forteller til Rakkestad avis at hun synes Motstandsbevegelsen er » i overkant frekke», og at hun anser det har vært nok aktivitet fra organisasjonen i bygda for en stund.

S

Også redaktør for Rakkestad avis, Elin Marie Rud, uttalte seg til NRK. Hun synes det hele er ubehagelig og en potensiell kilde til engstelse blant hennes medarbeidere.

– Det er ubehagelig. Det er sånn at det kan skape engstelse, og det må jeg som leder ta tak i og si fra om at folk har rett til å være trygge på arbeidsplassen, forteller Rud til NRK.

Det var Rud som tidligere tok til orde for at hun, sammen med lokalpolitikerne, skulle gjøre Rakkestad til en «antinazistisk sone». Dette etter at aktivister fra Motstandsbevegelsen hadde sperret av redaksjonen til Rakkestad avis og hengt opp en plakat med teksten «Advarsel! Her pågår norskfiendtlig virksomhet!». Les mer om aksjonen HER.

Lensmann Svein Midtskog mottok også flyvebladet, og forteller til NRK at saken vil bli etterforsket.

Se NRKs tv-innslag om hendelsen HER.

Les også:

Propagandaoffensiv i Rakkestad
Motstandsbevegelsen sperret av avisredaksjon
Motstandsbevegelsen gir svar på tiltale
Aktivisme i Rakkestad
Krisetilstander i Rakkestad
Klistremerker Rakkestad
Møte om «radikalisering» i Rakkestad
Aktivisme i Rakkestad
Aktivisme i Rakkestad

Kilder:

– De har krysset en grense
Anmelder bruk av kommunevåpen