Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen sperret av avisredaksjon

Motstandsbevegelsen sperret av avisredaksjon

AKTIVISME/MOTSTANDSBEVEGELSEN: Aktivister fra Motstandsbevegelsen sperret nylig av en norskfiendtlig avisredaksjon. Aksjonen har fått gigantisk medieomtale.

Framside-640x348

Motstandsbevegelsens aktivisme har atter igjen generert enorm oppmerksomhet fra media. Dette da aktivister nylig sperret av inngangen til Rakkestad avis med sperrebånd, samt satte opp en plakat med teksten «Advarsel! Her pågår norskfiendtlig virksomhet!». I tillegg til sperrebåndsaksjonen ble også en hel del plakater og klistremerker satt opp i Rakkestad sentrum.

Selv om aksjonen ikke var spesifikt rettet mot akkurat Rakkestad avis, men snarere en symbolsk aksjon for å advare det norske folk mot politisk korrekt norskfiendtlig media og presse, ble den allikevel tolket som en «trussel» mot avisen og de som arbeider der.

S

Ubehagelig å gå på jobb – politiet er koblet inn

Redaktøren på Rakkestad avis, Elin Marie Rud, synes hendelsen var «ubehagelig» og mener den er gjort for «å skape frykt». Rud håper dog at politiet skal gjøre sitt for å oppklare saken.

– Vi fikk en ubehagelig hilsen fra Nordfront. Det er egnet til å skape frykt.

I tillegg til hjelp fra politiet, ønsker hun også bistand fra både politikere og lokalsamfunnet for å – i sann «demokratisk» ånd – drive bort politiske ideologier hun ikke liker fra Rakkestad.

– Vi må snu denne handlingen til noe positivt. Vi vil nå utfordre Rakkestad-samfunnet med politikerne i spissen til å erklære Rakkestad som en antinazistisk sone.

Skjermdump fra Fredrikstad blad.
Skjermdump fra Fredrikstad blad.

De ansatte på redaksjonen kommenterer til NRK at de synes hendelsen var «ekkel», men at de til tross for den traumatiske opplevelsen kommer til å fortsette å jobbe som vanlig, men være litt ekstra «årvåkne» så klart.

Politiførstebetjent Niels Lund ved Rakkestad lensmannskontor forteller at politiet har sikret spor på stedet og vil etterforske saken. Lund ber også publikum om hjelp til å løse den forferdelige forbrytelsen.

Til tross sakens «alvorlighet», opplyses det om at det enn så lenge ikke innført politibeskyttelse av avisen.

Motstandsbevegelsens sperrebånd kan kjøpes fra Kampboden.

Her er en liste over alle artiklene om aksjonen:

«Her pågår norskfiendtlig virksomhet»
– Hva tenker politikerne?
Møtt av nazi-sperringer foran avisredaksjonen
Fikk ubehagelig hilsen på døra
Avis møtt med nazi-sperring
Lokalavis fikk hetsmelding fra nordisk nazi-gruppe
Møtt av nazi-sperringer foran avisredaksjonen
«ADVARSEL! Her pågår norskfiendtlig virksomhet!»