Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen vekker uro hos International Business Times

Motstandsbevegelsen vekker uro hos International Business Times

 MEDIA  Avisen International Business Times (IBT) har rettet fokus mot Motstandsbevegelsen.

Det britiske opplaget av IBT har «gransket de høyreekstreme» og laget en liste over de mest «urovekkende» tendensene i Europa.

Motstandsbevegelsen har fått æren av andreplassen på IBTs liste. Avisen skriver følgene oppsummering som er full av feilaktigheter:

2. Motstandsbevegelsen angrep antirasistiske demonstranter i Stockholm.

40 høyreekstremister fra Motstandsbevegelsen, en nynazistisk organisasjon som ble aktiv under 2012, angrep med steiner, flasker og smellere en gruppe på 200 personer som demonstrerte mot rasisme i Stockholm, desember 2013.

Hendelsen kom som en overraskelse for mange kommentatorer, da Sverige ofte hylles for sin inkluderende politikk. PolicyMic rapporterer at gruppen er kjent for å bruke hakekors og promotere hat mot ikke-ariske folk.

Etter Motstandsbevegelsens plass på listen kommer påståtte angrep mot innvandrere i Bulgaria som det hevdes at nasjonalister ligger bak, Jobbiks høye andel velgere og Gyllent Daggry som den siste tiden har blitt utsatt for harde angrep fra systemet.

Det eneste som i følge IBT er mer urovekkende enn Motstandsbevegelsen er at den slovakiske nasjonalisten Marian Kotleba vant ett lokalt valg og ble guvernør i regionen Banská Bystrica, noe Nordfront tidligere har skrevet om.

Opprinnelig publisert på Nordfront.se

Kilde:

Europe’s Dark Core: The Neo-Nazi Movements on the March