Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen vekker uro hos International Business Times

Motstandsbevegelsen vekker uro hos International Business Times

0

 MEDIA  Avisen International Business Times (IBT) har rettet fokus mot Motstandsbevegelsen.

Det britiske opplaget av IBT har «gransket de høyreekstreme» og laget en liste over de mest «urovekkende» tendensene i Europa.

Motstandsbevegelsen har fått æren av andreplassen på IBTs liste. Avisen skriver følgene oppsummering som er full av feilaktigheter:

2. Motstandsbevegelsen angrep antirasistiske demonstranter i Stockholm.

40 høyreekstremister fra Motstandsbevegelsen, en nynazistisk organisasjon som ble aktiv under 2012, angrep med steiner, flasker og smellere en gruppe på 200 personer som demonstrerte mot rasisme i Stockholm, desember 2013.

Hendelsen kom som en overraskelse for mange kommentatorer, da Sverige ofte hylles for sin inkluderende politikk. PolicyMic rapporterer at gruppen er kjent for å bruke hakekors og promotere hat mot ikke-ariske folk.

Etter Motstandsbevegelsens plass på listen kommer påståtte angrep mot innvandrere i Bulgaria som det hevdes at nasjonalister ligger bak, Jobbiks høye andel velgere og Gyllent Daggry som den siste tiden har blitt utsatt for harde angrep fra systemet.

Det eneste som i følge IBT er mer urovekkende enn Motstandsbevegelsen er at den slovakiske nasjonalisten Marian Kotleba vant ett lokalt valg og ble guvernør i regionen Banská Bystrica, noe Nordfront tidligere har skrevet om.

Opprinnelig publisert på Nordfront.se

Kilde:

Europe’s Dark Core: The Neo-Nazi Movements on the March

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg