Hjem Nyheter Norge OPPDATERT: Motstandsbevegelsens aktivisme trigger løgnpolitiker i Bergen

OPPDATERT: Motstandsbevegelsens aktivisme trigger løgnpolitiker i Bergen

NORGE Motstandsbevegelsens aktivisme i Rede 3 har satt fantasien i sving hos løgneren og folkeforrædren Torbjørn Taranger fra SV, som kjemper mot ytringsfriheten i Norge – og for ulovlige innvandrere i Hellas.

Torbjørn Taranger (Foto: Avisa Nordhordaland). I bakgrunnen: Ulovlige innvandrere i opprør på den greske øya Lésvos.

Det var på søndag at Bergenavisen publiserte en hetsartikkel hvor den lokale SV-politikeren fra Alver kommune, folkeforræderen Torbjørn Taranger, ukritisk fikk spre løgner om Den nordiske motstandsbevegelsen. Artikkelen tok utgangspunkt i Motstandsbevegelsens spredning av politisk materiale i Bergensområdet, noe venstreekstremisten Taranger skal ha blitt særdeles trigget av, og deretter fått seg til å utmale organisasjonen som farlig på Facebook. Taranger mener det er for å «informere innbyggerne» som han mener blir «redde når de ser og hører om slike holdninger».

I artikkelen tar Taranger til orde for å forby Motstandsbevegelsen, for ytringsfriheten skal ikke gjelde for alle, ifølge SV-politikeren.

– Ytringsfriheten er fantastisk, men nazistiske holdninger har ingenting med ytringsfrihet å gjøre, mener Torbjørn Taranger, og sier:

– Jeg blir forbannet over at det er lov.

«Truet asylaktivist»

Videre i artikkelen påstår Taranger at medlemmer fra Motstandsbevegelsen har truet ham for hans asylaktivisme, og det merkverdig nok på en tid hvor organisasjonen ikke var etablert i området – han påstår videre at saken ble henlagt.

– Jeg satt hjemme med tre små barn da telefonen ringte. Jeg hadde nylig vært på Lesbos for andre gong for å hjelpe flyktninger, påstår Taranger og sier at han ble bedt om å forlate bygda.

Den greske øya Lésvos, som Taranger «brenner» for å hjelpe «flyktningene» på, har vært gjenstand for massive opptøyer og angrep fra de ulovlige innvandrerne som okkuperer øya.

I filmen ovenfor kan man høre en kvinne desperat og redselslagen uttale seg om fremmedinvasjonen av den greske øya.

– Vi frykter for at vi er i fare hver dag. De kommer til oss innenfra. De vil drepe oss. Vi vet ikke hva vi skal gjøre. Noen må gjøre noe. Noen må forsvare oss. Men vi er jo ikke i krig. Vi er de som er ofrene her.

Sjef over den norske grenen av Den nordiske motstandsbevegelsen, Tommy Olsen, sier i en kommentar til Frihetskamp at Tarangers påstander om organisasjonen er ren og skjær løgn.

– Det er blitt meg kjent at dette skal være en meningsmotstander tilknyttet partiet SV, som også er istand til å benytte seg av skitne metoder i sitt forsøk på å skade politisk opposisjon. Som flere SV-politikere før ham, så løper også denne til nærmeste lokalavis og spiller offer over å ha lest et politisk flyveblad som ikke er stemplet med hammer og sigd.

– Én etter én løper disse SV-politikere til lokalavisen og later som om de taler på vegne av folket, påstår at folk blir bekymret, redde, og at det nærmest skulle være krisetilstander over et enkelt flyveblad. Men faktum er at folk har forskjellige meninger om saker og ting, en god del støtter faktisk vårt budskap og er vel heller mer bekymret over den politikk Taranger selv støtter. Videre er det som oftest kun en liten andel hysteriske venstreekstremister som reagerer på denne måten ved å løpe til lokalavisen og spille offer. Normale mennesker gjør ikke slik.

– Disse mennesker som ikke tolererer at det finnes politisk opposisjon, er også de som komisk nok titulerer seg selv som «beskyttere av demokratiet» og ytringsfriheten. Det er alltid «Ja til ytringsfrihet, men …».

– Til slutt vil jeg oppfordre Taranger til å komme med bevis for denne anklage om at våre medlemmer skulle ha ringt og truet ham. Jeg vet, som han selv vet, at dette er ren og skjær løgn. Det er vel også derfor «anmeldelsen ble henlagt».

Politiet tar politisk stilling

Lensmann i Nordhordaland, Kjell-Idar Vangberg sier til avisen at politiet nå og da får meldinger om at det er blitt observert Motstandsbevegelsens politiske materiale. Politioverbetjent Kurt Inge Hordvik tar også politisk stilling til saken og uttaler at politiet «ikke liker» den politiske virksomheten til Motstandsbevegelsen, og påstår at den strider mot demokratiet, men at den samtidig er «lovlig og innenfor ytringsfriheten», ifølge avisen.

Ordføreren i Alver kommune, Sara Sekkingstad fra Sp går enda lenger og insinuerer at Motstandsbevegelsens politiske virksomhet skulle være kriminell:

– Jeg tenker det er bra at politiet følger med. I den grad det skjer noe ulovlig, så er det en sak for politiet, sier Sekkingstad.

Hva Sekkingstad ikke nevner er at politiet på ordre fra makteliten har fulgt med i lang tid og ikke funnet noe som skulle være kriminelt med Motstandsbevegelsens politiske virksomhet. Hvorvidt Sekkingstad føler at politiet også bør følge med på andre politiske grupperinger fremkommer dog ikke.

Les mer: Hva er Den nordiske motstandsbevegelsen

Les mer: Motstandsbevegelsens politiske program

Artikkelen avsluttes med påstand om at journalister skal ha forsøkt å komme i kontakt med «Nordfront» for en kommentar.

– Ingen har kontaktet Motstandsbevegelsen i Norge om denne saken. Nordfront er dog organisasjonens nettavis i Sverige, så hvis avisen har forsøkt å kontakte dem er ikke dette noe den norske grenen har kjennskap til her og nå, sier Tommy Olsen.

Torbjørn Taranger sprer trusler i kommentarfelt

Torbjørn Taranger får spre trusler mot meningsmotstandere på Facebook.

I kommentarfeltet til Avisa Nordholrdalands artikkel truer Torbjørn Taranger mennesker som har andre meninger enn ham selv:

«Det beveger seg krefter i kommunen vår som er heilt uvirkelige og forferdelige. Og det er ikke bare Nordfront. Det vil komme frem tydelig hvem og hva dette er, etterhvert. Om noen vil vite. Ta gjerne kontakt. Men avslørte skal dei alle bli!»

Om Taranger gjør alvor av truslene gjenstår å se.

OPPDATERT: Sirill Heimdal ved Avisa Nordhordaland har nå kontaktet redaksjonen og har visstnok blitt nokså trigget over at Frihetskamp i sin artikkel har skrevet at Bergenavisen har publisert saken, noe de også har gjort, og ville at dette skulle forandres «omgående».

«Jeg vil igjen si ifra at dere må rette opp i artikkelen deres. Det er ikke Bergensavisen som har produsert og publisert artiklene. Artiklene er produsert av meg, Sirill Heimdal, i Avisa Nordhordland. BA har senere publisert sakene grunnet en avtale mellom avisene. Jeg ber igjen om at dere retter opp i artikkelen deres, og bytter Bergensavisen med Avisa Nordhordland», skriver Heimdal i en e-post.

Frihetskamp har dog i ettertid valgt å ikke etterkomme dette kravet, først og fremst fordi Bergenavisen faktisk har publisert saken, og ikke minst fordi Heimdal selv skriver Nordfront, fremfor Frihetskamp.

Les oppdatering: SV-politiker griner ut i media, IGJEN

Heimdal ønsket også en kommentar til en oppfølgingsartikkel som hun jobber med.

– Har dere noen kommentar til aktiviteten deres i Nordhordland og Taranger sine kommentarer om det?, spør Heimdal i sin henvendelse.

Tommy Olsen ga følgende kommentar til både Avisa Nordhordaland og Strilen:

– Vi er som kjent en politisk bevegelse, og som politisk bevegelse sprer vi vårt politiske budskap. Nokså logisk egentlig.

– Når det kommer til SV-politikere som løper til lokalavisen og spiller offer over å ha sett politiske løpesedler som ikke er stemplet med hammer og sigd, så bør kanskje disse begynne å forstå det at det i Norge finnes mennesker med ulike meninger om ting. Jeg tror nok svært mange er mer bekymret over den politikk, og ikke minst angrep på ytringsfriheten, som disse SVere står for, enn de er bekymret for folk som kjemper nordmenns sak.

Lytt også til seneste avsnitt av Hold Fanen Høyt!

Les også:
SV-politiker griner ut i media – anmeldelse av Motstandsbevegelsen henlagt
Ervin Kohn vil innføre diktatur i demokratiets navn – SV henger seg på
Vil at forbud av Motstandsbevegelsen skal bli fanesak for SV
Lyver for folket for å svartmale Motstandsbevegelsen
Ytringsfrihetshatere spyr ut løgn og hets i fiendemedia
Sosialistisk Ungdom vil ha undervisning om sexleketøy og onani inn i barneskolen
Tidligere SV-politiker terrorsiktet – rettssaken starter i august