Hjem Nyheter Norden Motstandsbevegelsens aktivister løslatt i påvente av dom

Motstandsbevegelsens aktivister løslatt i påvente av dom

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN Den 11. oktober var det rettssak mot Marcus Hansson og Sebastian Elofsson som siden natt til 11. september hadde sittet varetektsfengslet mistenkt for grov vold.

Foto: Motståndsrörelsen.se.

Til tross for mer en en måned i varetektsfengsel og isolering fra omverden var de to aktivistene ved merkbart godt mot i løpet av hele rettssaken og kunne uten problemer tale for seg i retten.

Flere kamerater befant seg på plass for å støtte aktivistene. Dessverre ble bare to av gangen sluppet inn i rettssalen da motstandersiden hadde tatt med seg hele slekten som fikk prioritet til tilskuerplassene.

Foto: Motståndsrörelsen.se.

Rettssaken ble innledet med at aktor leste opp siktelsen. Deretter var det fornærmedes tur til å fortelle om hendelsesforløpet den aktuelle kvelden. De fortalte at de er et par og de påsto at de fullstendig uskyldig hadde stått sammen med 7–8 personer ved en handlevogn full av nedtatte valgplakater fra Den nordiske motstandsbevegelsen. Alle disse skal deretter ha løpt fra stedet da en av motstandsmennene tok de på fersken.

«Mannen» som har et forhold med jenta lot henne i stikken og fortsatte å løpe for livet, som han selv uttrykte det i rettssalen. Altså da den påståtte mishandlingen av jenta skal ha funnet sted tok kjæresten beina på nakken og løp, ifølge egne opplysninger.

Senere skulle han ha returnert med jentas pappa og da blitt klemt av en bil, noe som ingen vitner eller lege kunne bekrefte eller bevise. Til tross for dette krevde han å få 38 000 kr i erstatning, hvilket retten mente var en veldig høy sum.

Foto fra politiets etterforskningsprotokoll på benet som påstås ha blitt klemt mellom en bil og en metallstolpe. Foruten litt svelling finnes ingen andre skader dokumentert.

Ifølge jentas utsagt skal hun ha blitt felt og deretter fått 3–4 knyttneveslag i ansiktet med boksehansker. Ingen DNA fra henne ble dog funnet på boksehanskene. Videre fremkom det i rettssaken at jenta har hatt en vanskelig oppvekst og har vært i kontakt med barne- og ungdomspsykiatrien siden hun var 9 år gammel.

Etter at noen av vitnene uttalte seg med motstridende opplysninger var det tid for retten å få høre de tiltaltes fortellinger, som kommer i oppfølgingsartikler for at de skal fremkomme så bra som mulig.

Etter åtte lange timer i rettssalen kom til slutt den gledelige meldingen om at aktivistene skulle løslates fra varetekten i vente på dom, til tross for at aktor ville at de skulle bli værende. De to glade aktivistene kunne ønskes velkommen ut i friheten av kameratene som hadde vært til stede under rettssaken.

Aktivistene takker for all støtte de har fått av kamerater og sympatisører og hilser at uansett hva tingretter beslutter fortsetter kampen på alle plan!

Les også: Varetekstfengslet aktivist sier han ble forsøkt mishandlet

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg