Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsens fane på Högakustenbron i Sverige

Motstandsbevegelsens fane på Högakustenbron i Sverige

AKTIVISME: Den svenske avisen Allehanda skriver i en artikkel at aktivister fra Motstandsbevegelsen har heist en fane på en av Högakustenbrons pyloner – noe de oppgir at Trafikverket ikke sympatiserer med.

353431611_ny

Natt til lørdag tok en gruppe aktivister seg opp på en av Högakustensbron sine pyloner der man heiset organisasjonens fane. Vitner som så hendelsen oppgir til avisen Allehanda at det stoppet opp for å prate med aktivistene: «Først trodde vi at det kanskje var en filminnspilling eller at de var politimenn. Vi stoppet ved siden av de og spurte om vi kunne kjøre forbi.»

Paret beskriver aktivistene som «kledd i uniform» og beskriver de som velorganiserte menn som kommuniserte via radio og dokumenterte hendelsen med kameraer.

20130924_hogakusten2-460x259_ny

Paret mener dog at aktivistene begynte å spørre de om hvorfor de, en mann og hans kone, var der. De oppgir til Allehanda at de ble redde: «Jeg og min kone var kjemperedde, spesielt når vi så at alle hadde kniver i beltet. Vi dro raskt fra stedet og stoppet et stykke unna for å ta bilde av flagget.» Mannen oppgir til avisen at at han senere fant organisasjonen på internett og har lest om deres budskap. «Det er forjævlig at de skal få spre sin propaganda og skrekk i Sverige!», oppgir mannen.

20130924_hogakusten3-460x259_ny

Kjell Hägglund, projektleder ved Trafikverket, oppgir nå at man har tatt ned Motstandsbevegelsens flagg. «Det er et både livsfarlig og dumdristig tiltakt», sier han og meddeler at han har politianmeldt forholdet. «Dessuten virker det som om det er et budskap vi ikke sympatiserer med», sier en forundret Hägglund som ikke vet hvordan aktivistene tok seg opp på pylonen.

Frihetskamp kommer tilbake med mer informasjon (aktivitetsrapport og film).

Kilde:
Nazistflagga på Högakustenbron