Hjem Opinion Kommentar Motstandsbevegelsens leder igjen ansett som en av “verdens farligste menn”

Motstandsbevegelsens leder igjen ansett som en av “verdens farligste menn”

MOTSTANDSBEVEGELSEN For andre året på rad har lobbyorganisasjonen Counter Extremism Project laget en liste over hva de selv anser som verdens 20 farligste personer og også denne gangen er Simon Lindberg med, i selskap med militærledere og muslimske terrorister.

I begynnelsen av 2021 publiserte en av verdens største aviser, britiske The Sun, en liste fra Counter Extremism Project som viste 20 personer som de selv anså som den største trusselen mot sikkerheten i verden for tiden, eller potensielt fremtiden. Blant dømte drapsmenn, terrorister og ledere for Hizbollah, al-Qaida og ISIS var også Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg – og det til tross for at han er en helt offentlig person med arbeid og familie og som aldri engang har sittet i fengsel, samt at hans realpolitiske innflytelse er veldig begrenset til sammenlikning.

Store deler av media-Sverige hoppet på og hengte ut Simon Lindberg som en av verdens farligste menn. Lindberg kommenterte det hele selv i artikkelen Nordens farligste mann har ordet og sa da følgende:

Like urimelig som dette er, så er det samtidig også en stor ære at jeg anerkjennes på denne måten. Kanskje er det den fineste utnevnelsen jeg har fått i hele mitt liv. Å med bare ord og propaganda kunne ses som farlig for systemet i samme klasse som IS’ terrorangrep eller Hizbollahs missiler er selvfølgelig en hedersutmerkelse som få. Å uten å på noen måte være innblandet i noe menneskes død rangeres som den farligste personen i hele Norden, en av de fem farligste i Europa og en av de 20 farligste i hele verden kan bokstavelig talt kalles astronomisk.

Denne uken publiserte Counter Extremism Project en ny liste over personer som de selv anså som verdens 20 mest farlige ekstremister og selv om visse afrikanske og arabiske muslimer har blitt erstattet med andre afrikanske og arabiske muslimer gjenstår Simon Lindberg.

Nytt for i år er også en informasjonstekst som begrunner plasseringen på listen. Ettersom den er like smigrende som løgnaktig, og i så stor grad at den faktisk blir underholdende, velger vi å publisere deler av den her:

Simon Lindberg er en nynazistisk hvit nasjonalist og leder for Den nordiske motstandsbevegelsen. Den nordiske motstandsbevegelsen følger en nasjonalsosialistisk eller nynazistisk ideologi som er tydelig antisemittisk, antihomoseksuell, antiinnvandring, pro-hvit og pro-Hitler.

Motstandsbevegelsen har arrangert mengder av offentlige sammenkomster mot innvandring og har satt opp propaganda over hele Norden med budskapet «Refugees are not welcome».

Medlemmer i Motstandsbevegelsen har utført angrep mot LHBT-samfunnet, muslimske asylsøkere og meningsmotstandere med røykgranater, tåregass, kniver og pistoler. Siden 80-tallet har medlemmer i Motstandsbevegelsen drept minst tre mennesker.

I et intervju med Simon Lindberg som ble gjennomført i 2016 forteller han at han gikk med i gruppen for at medlemmene var sterke på gatene og våget å slå tilbake pakket.

Lindberg har brukt sosiale media-plattformer for å spre konspirasjonsteorier og hatpropaganda og har utnyttet pandemien for egen vinning gjennom å på sin nettside skrive at Covid-19 kanskje er akkurat hva som behøves «for å få til en virkelig nasjonal reisning og styrking av revolusjonære politiske krefter».

Lindberg har påstått at «Hitler befridde Tyskland fra globalistene og bankierene som i dag kontrollerer Sverige» og har stemplet holocaust som den «sannsynligvis største løgnen i verdenshistorien».

Etter hvit makt-demonstrasjonen i Charlottesville som fikk dødelig utgang gratulerte Lindberg gjerningsmennene og oppfordret amerikanske høyreekstremister til å bygge mer koordinerte nettverk som etterlikner de transnasjonale bevegelsene i Europa.

I 2017 organiserte han en mars på Yom Kippur hvor han holdt en ekstraordinær hatefull tale. Under demonstrasjonen førte sammenstøt mellom nynazister og antifascister til at to ble skadet og 20 ble arrestert.

Hans taler ses regelmessig av tusentalls individer som deretter begår voldshandlinger mot det muslimske og jødiske samfunnet. I 2018 angrep medlemmer fra Motstandsbevegelsen to pro-Israel-aktivister fra Den svensk-israelske vennskapsforeningen på en festival på Gotland i Sverige.

Under Lindbergs ledelse har Den nordiske motstandsbevegelsen økt sitt propaganda-nettverk kraftig og eksempelvis lagt til 19 svenskspråklige podkaster og nett-tv-kanaler. Utover dette har Motstandsbevegelsens nettside noe mellom 300 000 og 400 000 unike besøkere hver måned. Tross at hans Twitter-konto ble nedstengt er Lindbergs evne til å begå skade stor, hvilket gjør ham til et ekstremt farlig individ.

I denne artikkelen skal ikke alle løgner utpekes eller svares, men noen av de mer bemerkelsesverdige sakene er eksempelvis at Motstandsbevegelsen skal ha drept et menneske på 80-tallet – og det til tross for at organisasjonen ikke ble grunnlagt før 1997. Videre står det at Simon Lindbergs tale på Yom Kippur 2017 var ekstra hatefull – og det til tross for at han da ble arrestert av politiet før han engang hadde rukket å holde noen tale. Løgnaktig skrives det videre at tusentalls mennesker som regelmessig hører på Lindbergs taler deretter angriper muslimer og jøder.

Videre omtales altså Lindberg som et ekstremt farlig individ, til tross for at han ikke lenger engang har Twitter. Det er knapt så at man våger å tenke på hvor farlig han var under tiden da han hadde tilgang til Twitter …

Frihetskamp avslutter artikkelen med å gratulere Simon Lindberg og Den nordiske motstandsbevegelsen for at de fortsatt anses som relevante og farlige for den rådende verdensordenen!