Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen Motstandsmenn tiltalt i historisk hakekors-sak

Motstandsmenn tiltalt i historisk hakekors-sak

MOTSTANDSBEVEGELSEN Tre motstandsmenn må møte i Kristiansand tingrett tiltalt for såkalt hatkriminalitet.

De tre motstandsmennene Tommy Olsen, Jan-Christopher Pedersen og Ronny Bårdsen er tiltalt for såkalte hatefulle ytringer etter at de i forbindelse med aktivisme natt til 9. april 2018 ble stoppet av politiet.

Motstandsmennene ble ilagt forelegg på 10 000 kroner for brudd på straffelovens paragraf 185 om «hatefulle ytringer». Da de ikke anser budskapet i aktivismen for å være «hatefull» godtok de ikke forelegget, og saken kommer opp i Kristiansand tingrett 20. august.

En kommentar er publisert på Motstandsbevegelsens nettside og det meddeles at det vil bli publisert flyveblader og plakater i forbindelse med saken i løpet av kort tid. Kommentaren er gjengitt i sin helhet nedenfor.

Det er jo en historisk og svært viktig sak, da det juridisk skal avgjøres hvorvidt hakekorset – og potensielt og på sikt også nasjonalsosialismen – skal kriminaliseres eller ei.

Mest sannsynlig ønsker systemet å bevege seg over i et juridisk svært tvilsomt område hvor man går vekk fra grunnleggende juridiske prinsipper som likhet for loven, slik man har gjort i Sverige.

Dette vil i så fall innebære at bruk av hakekorset som symbol vil være tillatt dersom man har som formål å svartmale nasjonalsosialismen, Adolf Hitler, Det tredje riket osv. Er man nasjonalsosialist og ønsker å fremme sin ideologi, eller bare ønsker å formidle et objektivt syn på andre verdenskrig og Adolf Hitler, vil derimot bruk av hakekorset være forbudt og anses være en «hatefull ytring».

Det bør også tillegges at systemet på ingen måte kommer til å nøye seg med å forby hakekorset, men vil snarere fortsette å benytte sensur og represjon for å kvele all form for systemkritikk. Veien fra hakekors til tyrrune og torshammer er kort, og likeledes veien fra nasjonalsosialisme til revisjonisme og kritikk av jødisk makt og masseinnvandring.

Dette er med andre ord en sak som angår alle – ikke bare nasjonalsosialister og nasjonalister – men alle som verdsetter ytringsfrihet og likhet for loven, og ikke minst alle som motsetter seg totalitære og diktatoriske metoder som politisk diskriminering, represjon og sensur.

Protestér og gjør motstand, og ikke minst engasjér dere i kampen. Søk om medlemskap i Den nordiske motstandsbevegelsen i dag!