Hjem Nyheter Europa «Mr. Bond» dømt til 10 års fengsel for satirisk rapmusikk

«Mr. Bond» dømt til 10 års fengsel for satirisk rapmusikk

3

ØSTERRIKE Den nasjonale rapperen «Mr. Bond» ble torsdag dømt til 10 års fengsel av en domstol i Wien, blant annet for å ha «fremmet nasjonalsosialismen». Samtidig blir musikerens bror dømt til fire års fengsel.

Mr.Bond.

Frihetskamp har tidligere skrevet om tiltalen mot den østerrikske satirikeren «Mr. Bond», som i 2020 ble arrestert av den østerrikske sikkerhetstjenesten, mistenkt for flere meningsforbrytelser.

Bakgrunnen er hans mange låter som har blitt store hits blant nasjonalister, der han lager covers av hovedsakelig kommersielle amerikanske hiphop-låter, med humoristiske nasjonalsosialistiske tekster.

Under rettssaken skal Bond ha erkjent straffskyld på alle punkter – inkludert å ha «fremmet nasjonalsosialismen» – samt uttrykt at han under sin tid i varetekt har «innsett at han har gjort feil».

Eksakt hva Mr.Bond mener var galt i hans handlinger, fremgår dog ikke.

Ifølge dommeren skal musikken ha vært «spesielt farlig» ettersom den ble lastet ned hundretusenvis av ganger og hadde en spesiell appell til unge mennesker. Bond ble dømt av retten til 10 års fengsel, melder østerrikske Volksblatt.

Mr. Bonds lillebror ble under samme rettssak dømt til fire års fengsel, men det er uklart hva hans rolle skal ha vært i musikken.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tom Hauge
Tom Hauge
1 måned siden

Fy faen dette gjør meg så forbanna! 10 år i fengsel for å lage satire låter???

TheJewsAreAfterMe
TheJewsAreAfterMe
1 måned siden

Ser ut som vi har kommet til det stadiet hvor en god del folk og sikkert meg selv i løpet av de neste årene uansett må inn i fengsel. Hvis man kan komme i fengsel over noen sanger så kan hvem som helst. De samler bare masse bullshit «bevis» fra nå av med telegram satire posting osv eller har feil mr bond sang på hardisken osv lol.

Kommentaren er redigert /Redaksjonen

Roger M
Roger M
1 måned siden

Og Østerrike kaller seg demokrati…