Hjem Nyheter Muhammad Ali er død

Muhammad Ali er død

IDRETT Den legendariske Muhammad Ali døde fredag på et sykehus i Arizona. Den tidligere tungvektsmesteren har tidligere uttalt seg kritisk mot raseblanding og såkalt flerkultur.

Muhammad_Ali

Fredag kveld den 3. juni døde den tidligere tungvektsbokseren Muhammad Ali (født Cassius Marcellus Clay jr.) på et sykehus i Scottsdale i delstaten Arizona. Ali har siden 80-tallet lidd av Parkinsons sykdom og ble torsdag lagt inn på sykehuset med pustevansker.

Ali slo igjennom som amatør i 1960, da han vant gull i lett tungvekt i OL i Roma. Noen år senere ble han kåret til verdensmester i tungvektsboksing, en tittel han forsvarte flere ganger.

Ali kom i begynnelsen av 60-tallet i kontakt med den antihvite og jødekritiske organisasjonen Nation of Islam og lederen Malcolm X. Han gikk senere med i organisasjonen, konverterte til islam og endret sitt navn til Muhammad Ali. Malcolm X ble Alis religiøse og politiske mentor, og skal ha vært som en farsfigur for ham.

LES OGSÅ: Historien om Malcolm X

I likhet med sin mentor Malcolm X var også Ali kjent som en motstander av raseblanding og såkalt flerkultur, noe han blant annet fremførte offentlig på et britisk tv-program.

Se videointervjuet nedenfor: