Hjem Nyheter Norge Mulig barnevoldtekt på asylmottak

Mulig barnevoldtekt på asylmottak

MASSEINNVANDRING Politiet etterforsker en mulig voldtekt av en tre år gammel gutt på et asylmottak i Stavanger. Politiet utelukker ikke flere gjerningsmenn.

Forus-Telenor

Det var onsdag i forrige uke at politiet rykket ut til asylmottaket Forus Akuttinnkvartering i Stavanger. Dette etter å ha mottatt melding om en mulig voldtekt av en tre år gammel gutt.

Treåringen ble umiddelbart fraktet til voldtektsmottaket sammen med sin mor. Han ble senere overført til barneavdelingen ved Stavanger universitetssykehus.

Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl i Sør-Vest politidistrikt forteller til Stavanger Aftenblad at politiet tar saken på største alvor.

– Vi vil etterforske saken videre for å finne ut av hva som har skjedd. Dreier det seg om det vi frykter, en voldtekt, er det veldig alvorlig. Men vi vet ikke sikkert enda.

Utelukker ikke flere gjerningsmenn

Ifølge Dahl kan det være snakk om flere gjerningsmenn. Han forteller videre at de har sendt materiale inn for å se etter DNA.

– Vi har også hatt krimteknikere på stedet. Det er sendt materiale til Folkehelseinstituttet for analyse. Her skal man blant annet se etter DNA.

Voldtekten skal ha funnet sted i et fellesområde på asylmottaket, som per i dag huser nesten 800 asylsøkere.

Kilde:
Politiet etterforsker mulig overgrep mot barn på asylmottak