Hjem Nyheter Globalt Multinasjonalt selskap vil privatisere drikkevann

Multinasjonalt selskap vil privatisere drikkevann

UTENRIKS: Den jødiske formannen for verdens største produsent for mat- og drikkevarer, sveitsiske Nestlé, vil privatisere jordens vannressurser. Han maner at en privatisering skulle «sette rett verdi» på jordens vannkilder.

0c7228a7-3090-451f-993f-a9f17ebef877

Etter et intervju med The Guardian, der Nestlés formann, Peter Brabeck-Lethmate fortalte om sitt arbeide med vann, kom et åtte år gammelt videoklipp tilbake i fokus. I innspillingen som er fra 2005, mener Brabeck-Lethmate at drikkevann ikke er en rettighet, men bør privatiseres: «Jordens vannressurser bør privatiseres slik at rett verdi kan settes på verdens viktigste råvare.»

Tilgangen på rent vann er ifølge FNs generalforsamling en menneskelig rettighet. Noe som Brabeck-Lethmate ikke er enig i, men mener at det er en ekstrem idé fra veldedighetsorganisasjoner.

Brabeck-Lethmate angrep i videoen også organisk dyrket mat. Han mener det er hykleri å synes slik mat er bra og fremhever i stedet hva han mener er fordelene med genmodifisert mat.

Nestlé som er verdens største produsent av drikke- og matvarer kunne ifjor vise frem til en fortjeneste på over 80 milliarder kroner. Foretaket eier flertallet av selskaper som produserer flaskevann, blant annet San Pellegrino og Perrier.

Kilde:
Han vil privatisere vannet