Hjem Nyheter Musk spår hjernechip om 6 måneder

Musk spår hjernechip om 6 måneder

1

BIOTEKNOLOGI Grunnleggeren av bioteknologiselskapet Neuralink, som har blitt beskylt for å torturere aper i sine eksperimenter, spår at selskapet vil implantere sin hjernechip i et menneske om 6 måneder.

Elon Musk. Foto: Skjermbilde / Youtube.

Det var på onsdag som Twitter-sjefen og Space X-skøyeren Elon Musk på et arrangement for sitt bioteknologiselskap Neuralink uttalte at selskapets hjernechip kan starte kliniske studier på mennesker om allerede 6 måneder, skriver RT.

Neuralink er et bioteknologifirma grunnlagt av Elon Musk i 2016 som opererer fra California. Et av produktene som Neuralink utvikler er et trådløst menneske-maskin-grensesnitt som skal implanteres i menneskers hjerner av en robot. Musk skal være «sikker» på at dingsen skal kunne hjelpe mennesker som er lamme etter brudd i ryggraden, eller gi blinde syn.

– Vi tror at om omtrent seks måneder skal vi være i stand til å ha vår første Neuralink i et menneske, sa Musk.

Bedriften skal ifølge Musk ha sendt inn det meste av papirarbeidet til amerikanske US Food and Drug Administration (FDA). FDA er ansvarlig for «regulering og kontroll av mat, dyrefôr, legemidler, kosttilskudd, kosmetikk, medisinsk utstyr og blodprodukter» og ga under koronahysteriet nødgodkjenning for bruk av blant annet Pfizer og Modernas genteknologi på mennesker. I 2021 kom det imidlertid frem at FDA mangler ressurser for å granske kliniske studier, og ytterst få rapporter fra Pfizer hadde blitt undersøkt.

Musk presenterte også en film av det som skulle være en ape som med hjelp av en hjernechip kontrollerte tastatur og mus på en datamaskin. I februar stormet det rundt selskapet etter at det ble publisert en rapport hvor selskapet ble beskyldt for dyreplageri av aper brukt i sine eksperimenter.

23 aper ble utsatt for «ekstrem lidelse og forsømmelse» fra personalet, sto det i rapporten ifølge CNN.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Brave new world? Kan dette kurere svakheter hos mennesket, som følge av aldring og svekkelse? Eller er det et styringsredskap for (((de du vet))), overfor vettløse goyim? Jeg vet iallfall at jeg aldri vil tillate implantering av en slik chip i min kropp eller hjerne, uansett.