Hjem Nasjonal kamp Mye rabalder etter aksjon mot homolobbyen

Mye rabalder etter aksjon mot homolobbyen

SVERIGE Motstandsbevegelsens aksjon mot homolobbyen har satt følelsene i sving hos både kommunepolitikere og homolobbyister.

Den homoseksuelle operasangeren Rickard Söderberg er svært opprørt over Motstandsbevegelsens aksjon.

Det var på mandag at deler av Motstandsbevegelsens kampgruppe 601 dro til Bodens togstasjon for å bytte ut et såkalt pride-flagg med Motstandsbevegelsens fane. Pride-flagget ble deretter brent.

Kommunepolitiker og sosialdemokrat Inge Andersson fra Boden hørte om nyheten torsdag kveld, og er mildt sagt opprørt.

– Jeg blir litt opprørt over at jeg ikke har fått vite noe, til tross for at jeg er på ferie. Det er et hån mot det flerkulturelle som Boden står for. Jeg blir jævlig opprørt over hendelsen, forteller Andersson.

Flaggbrenningen påstås også ha fått LHBT-sympatisører over hele landet til å «rase». Den homoseksuelle operasangeren Rickard Söderberg oppfordrer på sin Facebook-side at besøkende i Almedalen skal by «nassene på høylydt motstand».

Söderberg oppfordret også Boden kommune til å ta kontakt med ham for å få et nytt pride-flagg – et tilbud kommunen var raske med å benytte seg av. Kommunepolitikeren Andersson hilser at flere flagg nå vil heises i Boden, og ønsker operasangeren Söderberg velkommen til Boden for å hjelpe til.

Kilde:
»Jag blir så jävla upprörd»
Nazister eldade upp Prideflagga i Boden