Hjem Nyheter Norge Mysebu transittmottak utvides til 128 nye plasser

Mysebu transittmottak utvides til 128 nye plasser

ØSTFOLD: Beboere på Mysen har klaget over oppsiktsvekkende kriminell virksomhet i og rundt Mysebu transittmottak, og føler seg utrygge i eget nabolag. UDI svarer med å hente inn ytterligere 128 nye asylsøkere.

Flere metoder prøves for å skape ro på og rundt Mysebu. Nåværende situasjon kan ikke fortsette. Arkivfoto: Hanne Tøfte
Flere metoder prøves for å skape ro på og rundt Mysebu. Nåværende situasjon kan ikke fortsette. Arkivfoto: Hanne Tøfte

Frihetskamp har tidligere skrevet om at naboer rundt Mysebu transittmottak har klaget på mildt sagt utrivelige omstendigheter i og rundt mottaket. Det skal blant annet være snakk om blodige slåsskamper, åpenlys narkotikavirksomhet og tyverier. Mange våger ikke å la barna sine passere mottaket på kveldstid. Senest på søndag i forrige uke var det et masseslagsmål ved mottaket, der noe av det ble filmet.

Naboer har vært i kontakt med Utlendingsdirektoratet (UDI) og Link for å få en løsning på situasjonen, men har ikke følt at de blir tatt på alvor.

Nå som UDI skal utvide tansittmottaket til 128 nye plasser, mener ordfører Erik Unaas at situasjonen «appellerer kun til innvandrer- og asylsøkerfiendtlige krefter». Dette er noe han forutser ettersom «debatten på såkalte sosiale medier tar av i rasistisk retning». Ergo gagner tiltaket «aller minst asylsøkerne», mener han.

Kilde:
Det må bli ro på Mysebu

Relaterte artikler:
Masseslagsmål med jernstenger på asylmottak
Transittmottak skaper utrygghet i Mysen