Hjem Nyheter Norge Mysen skal dekkes med homopropaganda

Mysen skal dekkes med homopropaganda

HOMOLOBBYEN Eidsberg kommune har vedtatt å heise homoflagg i alle flaggstenger i Mysen. Lokalpolitikeren bak begrunner markeringen med homofiles høye selvmordrate.

Faksimile: Smaalenenes Avis.

Det var under siste kommunestyremøte i Eidsberg før jul at folkefiendtlige lokalpolitikere bestemte seg for å «tapetsere» Mysen med homolobbyens flagg under den dekadente såkalte pride-paraden i Oslo, som i år skal arrangeres fra 14.–23. juni.

Camilla Aas fra Arbeiderpartiet var den som først foreslo å heise regnbueflagget i kommunens flaggstenger under homoarrangementet, og antydet at homofile kan komme til å ta livet av seg hvis det ikke markeres for homolobbyen.

– Pride er en feiring av mangfold. Det er en feiring som viser at alle, uansett hvem de elsker, har en plass i samfunnet vårt. […] Forskning viser at selvmordsraten blant homoseksuelle er høyere enn i den øvrige befolkningen, uttalte Aas.

Ordføreren i Eidsberg kommune, Erik Unaas fra Høyre, har sagt nei til å gjennomføre den politiske markeringen. Han refererer til flaggreglementet, som ifølge kommuneadministrasjonen ikke tillater at kommunen heiser det politiske flagget i sine flaggstenger. Regnbuevimpler er heller ikke tillatt, har kommunen konkludert.

Etter Unaas’ utspill var det Ingunn Herstad Hensel fra Venstre som kom på ideen om å «tapetsere» byen med homoflagg. I stedet for å flagge i kommunens flaggstenger foreslo hun å heise flagget i byens alle andre flaggstenger, som ikke omfattes av flaggreglementet.

– Vi skal feire kjærligheten og ta vare på mangfoldet. Vi skal være rause med hverandre og inkluderende. Vi vil ikke ha noe utenforskap i den nye kommunen, sa Hensel til Smaalenene Avis og refererte til kommunesammenslåingen som skal skje i 2020.

Senterpartiets Per Inge Bjerknes var lyrisk over forslagene, men mener at heising av homolobbyens flagg i kommunens flaggstenger må vurderes juridisk.

– Jeg liker gutter, det er ingen hemmelighet. Jeg har vært på Pride i Oslo. Jeg ble rørt, sa Bjerknes og fortsatte:

– Kan hende løsningen bør være at Camillas forslag justeres noe, slik at det også kommer med en juridisk vurdering av hvorvidt det er lovlig å flagge med prideflagget på [kommunens flaggstenger].

Forslaget til Hensel ble vedtatt på et gruppemøte med 27 stemmer for og åtte stemmer imot. De som stemte imot var representanter fra Høyre, Frp og KrF.