Hjem Nyheter Globalt Myter om svarte oppfinnelser blir knust

Myter om svarte oppfinnelser blir knust

REVISJONISME Nettsiden Black invention myths knuser myter om oppfinnelser oppfunnet av svarte.

Illustrasjonsbilde (CC0).

Nettsiden Black invention myths er et oppslagsverk over oppfinnelser som påstås ha blitt oppfunnet av svarte.

Var det Garrett Morgan som oppfant det første trafikklyset med tre lys, som Wikipedia hevder, eller er dette en bløff som forblir uimotsagt under anti-hvite evenement som «Black history month»?

Nettsiden beskriver at den ble startet for å sette fakta på bordet om alle mytene som ikke blir korrigert, og derfor går til historiebøkene som sannhet:

Dessverre har noen av feilene og overdrivelsene oppnådd en illusjon av kredibilitet etter repetisjon i hovedstrømmen, spesielt under Black history month (se eksemplene for trafikklyset og strykebrettet). Når myter går uimotsagt for lenge begynner de å overskygge sannheten. Så jeg bestemte meg for å sette fakta på bordet. Selv om denne nettsiden ikke inneholder alle tvilsomme oppfinnelsespåstander som flyter rundt der ute, vil den i det minste være en advarsel om å aldri ta slike påstander for gitt.

Frihetskamp kan ikke versifisere påstandene til hverken Wikipedia eller Black invention myths, men ber leseren om å kikke på nettsiden og ikke ta anti-hvite påstander for gitt.

Så ble trafikklyset oppfunnet av en neger? Ifølge Black invention myths kom det første kjente trafikklyset til London i 1868, og trafikklys med tre lys eksisterte i Detroit og New York allerede i 1920 – to år før Morgan ifølge Wikipedia søkte om patent for sin oppfinnelse.