Hjem Nyheter Norge Naboer til sigøynerleir så seg nødt til å flytte

Naboer til sigøynerleir så seg nødt til å flytte

FREDRIKSTAD: Da kommunen flyttet på sigøynere i Fredrikstad, fikk en familie sigøynerleiren som nærmeste nabo. Familien så seg etter dette nødt til å flytte fra sitt hjem. Politikerne vedkjenner seg ikke ansvaret.

Sigøynerleiren på Lisleby.
Sigøynerleiren på Lisleby.

Frihetskamp har tidligere skrevet om sigøynerproblemet i Fredrikstad. På grunn av kriminalitet ved sigøynernes tidligere tilholdssted besluttet kommunen å flytte dem til et område på Lisleby. Det ser ut til at politikerne nettopp har flyttet på problemet, ikke løst det.

Vinningskriminaliteten har økt 50 prosent mer på Lisleby enn i resten av kommunen dette året. Samtidig har den gått merkbart ned på Øra etter at sigøynerne flyttet derfra.

Det er imidlertid én familie i Fredrikstad som særlig har fått smake konsekvensene av politikernes vanstyre. Familiens hus befinner seg rett ved sigøynerleiren på Lisleby. De har bodd i huset i 23 år, men nå er det blitt ulevelig for dem der.

Familien hadde flere kritiske merknader til nabovarselet om etablering av leiren. Kritikken ble avvist av kommunens administrasjon. Familien krevde så at kommunen skulle kjøpe huset av dem. Det gjorde kommunen – med den tvilsomme begrunnelse at kommunen trenger huset i sin boligmasse.

Sjefredaktør i Fredriksstad Blad, René Svendsen, skriver i en kommentar at dersom kommunen hadde begrunnet kjøpet med at den har satt beboerne i en vanskelig situasjon,

vil det samtidig bekrefte at ignoreringen av familiens merknader til nabovarselet var en feil. Men aller viktigst; det ville blitt et politisk nederlag å måtte innrømme at plasseringen av romleiren har påført en uskyldig familie både lidelse og et fremtvunget skifte av bosted. For ikke å snakke om at kjøpet ville gitt kommunen og dens innbyggere nok en utilsiktet ekstrautgift.

Relaterte artikler:
Fredriksstad Blad lurer på hvorfor politikernes håndtering av romfolket vekker motstand
Sigøynerbrakker bekostet av Fredrikstad kommune står tomme
Stjålet sykkel funnet i sigøynerleiren på Lisleby
Sigøynerleiren blir beskrevet som en brannbombe!
Innbruddsforsøk i Fredrikstad
Utlending pågrepet i Fredrikstad

Kilde:
Hvorfor ikke bare si det som det er?