Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Nærmere 60 aksjoner rundt om i Norden for Finlands sak

Nærmere 60 aksjoner rundt om i Norden for Finlands sak

0

AKTIVISME Den ukelange propagandakampanjen som Den nordiske motstandsbevegelsen har drevet på bakgrunn av at forbudet i Finland trådte i kraft ble avsluttet lørdag. Her følger en sluttrapport og et kort intervju med Simon Lindberg.

Sammenlagt ble det gjennomført nærmere 60 forskjellige aksjoner rundt om i alle de nordiske landene – i totalt 49 forskjellige kommuner – samtidig som annen aktivisme ble bedrevet stort sett som vanlig. Hensikten med aksjonene og budskapet siteres her fra artikkelen Forbudet trer i kraft – «Eläköön Vastarintaliike – Finlands sak er vår!» som ble publisert den 27. november:

Åbo lagmannsrett fastslo i sin historiske dom den 27. september at Den nordiske motstandsbevegelsens finske gren skulle forbys, da virksomheten ifølge retten bryter mot «god skikk». Dommen er anket til høyesterett, men trer i dag i kraft.

Flere steder i Norden har aktivister siden lørdag gjennomført en rekke propaganda-aksjoner med budskapet «Eläköön Vastarintaliike – Finlands sak er vår!». Det første betyr «Leve Motstandsbevegelsen» og det andre refererer til det rekrutteringsslagordet som ble benyttet for å mobilisere folk til strid for Finland og det finske folket i sammenheng med utbruddet av vinterkrigen. Nå går atter igjen budstikken, kom med i kampen mot marxismen og storfinans og kjemp for Finlands og det finske folkets sak.

Blant aksjonene som fikk mest oppmerksomhet under kampanjen finner vi offentlige banneraksjoner utenfor Finlands ambassade i Stockholm, Oslo og København, en lysaksjon i Helsinki, banneroppheng utenfor den finske ambassaden i Reykjavik og en filmhilsen som ble sluppet av våre finske kamerater dager etter at forbudet trådte i kraft.

Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg svarer her på fire spørsmål om kampanjen og forbudet.

Hva var hensikten med kampanjen?

– Først og fremst å opplyse de nordiske folkene om at Nordens stater generelt, og Finland spesielt, ikke består av noen ytringsfrihetsvennlige demokratier, men i stedet utgjøres av totalitære diktaturer som forbyr opposisjonelle meninger. For det andre for å vise solidaritet med våre forbudte finske kamerater, og for det tredje å vise at intet forbud i verden kan stoppe oss – kampen går videre!

Synes du at kampanjen har vært vellykket?

– Absolutt, nesten seksti aksjoner i løpet av en uke og det uten at øvrig virksomhet på noen måte har opphørt, er veldig bra. Det finnes ingen annen nasjonal organisasjon i Norden som har i nærheten av kapasitet til å få slik spredning og kvantitet. Flere av aksjonene har dessuten vært veldig kvalitative.

Så hva skjer nå med kampen i Finland?

– Mye er fortsatt veldig uklart angående hva forbudet faktisk innebærer og kan derfor ikke uttales om fullstendig enda. Vi må prøve oss frem. Vi har en hel del planer fremover uansatt og kampen kommer knappest til å opphøre. Allerede nå på torsdag holdes som vanlig nasjonaldagsdemonstrasjoner i Helsinki; i år arrangert av autonome nasjonalsosialister.

Les mer: Tradisjonsrik nasjonalsosialistisk demonstrasjon i Finland 6. desember

Tror du at et forbud av Den nordiske motstandsbevegelsen vil gjennomføres også i Sverige og de øvrige nordiske landene?

– Jeg vet at det kommer til å skje. Det er ikke et spørsmål om, men når. Vi utgjør en alt for stor trussel mot den rådende makten for at de skal kunne tillate oss. Vi er dog forberedt på det og kommer ikke til å slutte å kjempe for at vårt folks bødler ber oss om å ikke gjøre motstand. Denne kampen gjelder vårt folks overlevelse og er ikke over før vi har nådd seier eller død!

Avslutningsvis republiseres to filmer fra ukens aksjoner:

https://youtu.be/UM1VAmMoB_E

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg