Hjem Nyheter Utenriks Nasjonalisten Andreas Carlsson skal utleveres til Sverige

Nasjonalisten Andreas Carlsson skal utleveres til Sverige

UTENRIKS Nasjonalisten Andreas Carlsson ble pågrepet i november ifjor i Ukraina. Nå har ukrainske myndigheter bevilget utlevering av Carlsson til Sverige.

carlsson

Ukrainske myndigheter har bevilget utlevering av den 32-årige nasjonalisten Andreas Carlsson, som ble pågrepet i Ukraina i november 2015. Carlsson er siktet for drapsforsøk på venstreekstremisten Showan Shattack, etter han og en gruppe nasjonalister forsvarte seg mot en gruppe angripende venstreekstremister i Malmö i mars 2014. Utleveringen er forventet skje i løpet av februar eller mars.

Bakgrunn

Carlsson og nasjonalistene var på vei hjem fra en pub, da de ble gjenkjent og angrepet av venstreekstremistene. De forsøkte først å flykte fra stedet, da gruppen venstreekstremister var overlegen i antall, men da en av nasjonalistene snublet og ble tatt igjen av venstreekstremistene, snudde de og forsvarte sin kamerat. I bråket som fulgte, ble Showan Shattak knivstukket og havnet senere på sykehus med livstruende skader. To av nasjonalistene ble pågrepet, og Andreas Carlsson ble etterlyst siktet for drapsforsøk.

showan

 

«Martyren» Shattak

Etter hendelsen bestod rapporteringen i folkefiendtlig media av ensidig propaganda i favør av venstreekstremistene, og en konstant svartmaling av nasjonalistene. Shattak, som da lå på sykehuset, ble fremstilt som noen slags «antirasistisk martyr» som kun hadde forsvart seg mot «voldelige knivviftende nazister». Ikke et ord ble nevnt om at det var venstreekstremistene som først gikk til angrep, og at nasjonalistene kun forsvarte seg.

Shattaks kobling til den nå nedlagte voldelige organisasjonen ekstremistgruppen Revolutionära fronten – som aktivt har terrorisert og forsøkt å mishandle nasjonalister, samt sabotert for nasjonalistiske samlinger – unngikk de naturligvis å nevne. Ei heller det faktum at han flere ganger har tatt til orde for voldsbruk mot meningsmotstandere.

Kilde:
Nazisten Andreas Carlsson lämnas ut till Sverige