Hjem Nyheter Europa Nasjonalister ble tredje størst i Spania

Nasjonalister ble tredje størst i Spania

4

EUROPA Nasjonalistiske Vox ble det tredje største partiet i parlamentsvalget i Spania som ble holdt i helgen.

På søndag holdt Spania parlamentsvalg for fjerde gang på fire år etter at landets sosialistiske statsminister ikke klarte å danne regjering.

Resultatet viser at Sosialistpartiet PSOE fikk 120 av parlamentets 350 seter mens konservative Partido Popular fikk 88 seter.

Samtidig dukket det innvandringskritiske partiet Vox opp som en utfordrer. Partiet fikk drøyt 15 prosent – mot drøyt 10 prosent i forrige valg – av stemmene og 52 parlamentariske seter.

Vox er svært kritisk til muslimsk innvandring og har påkalt en betydelig repatriering av mennesker fra denne demografiske kategorien. Samtidig har de åpnet for å «repopulere» deler av Spania ved hjelp av kulturelt nærstående latinamerikanske innvandrere som har kunnskap om landbruk.

Vox er også positiv til Israel, men kritisk til den jødiske globallisten George Soros, som de mener ikke bare finansierer innvandring til Spania, men også den katalanske kampen for uavhengighet. Vox ønsker å stoppe Spanias autonome regioners relative selvstyre.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arno
Arno
2 år siden

VOX har som hovedmål å undertrykke andre folks nasjonale rettigheter. VOX hadde øverst på sitt valgprogram bekjempelse av nasjonalistene i Katalonia og i Baskerland. VOX er dermed et typisk fascistparti, dvs. noe alle sanne nasjonalsiter bør ta avstand fra.

Espen
Espen
2 år siden

Vox er med andre ord nok et «Israel først» parti?

Stian
Stian
2 år siden

Bedre enn kommunister.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Jeg likte det eg hørte om dette partiet helt til jeg leste at de er positiv til Israel.

Forhåpentligvis er det ideen om Israel, og ville verne om sine egne. og ikke noe annet!