Hjem Nyheter Nasjonalister stormet asylmottak etter seksuelt overgrep

Nasjonalister stormet asylmottak etter seksuelt overgrep

FRANKRIKE Etter at en 67 år gammel kvinne ble seksuelt trakassert av en sudansk asylsøker fikk et hundretall franske nasjonalister nok og stormet asylmottaket hvor den sudanske mannen bor.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

En 67 år gammel kvinne ble torsdag seksuelt misbrukt i landsbyen Arzon i regionen Bretagne i Frankrike. Kvinnen hadde så vidt kommet ut av bilen etter en handletur da hun møtte en 16 år gammel sudansk asylsøker som plutselig begynte å snakke til henne på gebrokkent engelsk.

Mannen sa først at han syntes 67-åringen var vakker og begynte deretter å kysse henne. Etter at kvinnen støtet ham bort, tok han henne på brystene og gjorde flere seksuelle tilnærmelser før han til slutt løp bort. Kvinnen rapporterte hendelsen til politiet og den sudanske mannen er nå siktet for seksuelle overgrep. I påvente av rettsaken som først kommer opp i mars neste år, har den sudanske mannen i mellomtiden blitt løslatt av myndighetene. Aktor i saken skal i tillegg ha omtalt den for «overdreven».

Dette førte til at franske nasjonalister i området fikk nok og tok saken i egne hender. Under mandagskvelden samlet det seg rundt hundre franskmenn for å protestere utenfor asylmottaket der den sudanske mannen bor. Noen av franskmennene klarte også å ta seg inn på mottaket, men ble senere pågrepet av politiet.

De franske nasjonalistene begrunnet sin protest blant annet med å anklage de lokale myndighetene for å prøve å feie de mange negative konsekvensene av masseinnvandringen under teppet.

Se klipp av hendelsen under:

https://www.youtube.com/watch?v=lJuCMTNCPjc

Kilder:
67-årig kvinna antastad i Frankrike – nationella stormar asylboende
100 far-right protesters attack migrant center in French village