Hjem Artikler Nasjonalsosialist eller «nazist»?

Nasjonalsosialist eller «nazist»?

16

KOMMENTAR Pär Öberg kommenterer her begrepet «nazist» og forklarer hvorfor han mener at det er feil å bruke det for å beskrive Den nordiske motstandsbevegelsens ideologi. Artikkelen ble opprinnelig publisert i 2016.

nasjonalsosialister_vs_nazister

For en stund siden skrev Fria Tider en artikkel om en demonstrasjon som Den nordiske motstandsbevegelsen hadde holdt i Stockholm. De ringte meg og ba om en kommentar; jeg fortalte dem at jeg for tiden ikke gir dem noen kommentarer, da de ikke engang benevner vår ideologi med dens rette navn. Jeg sa også at hvis de begynner å kalle oss for nasjonalsosialister, så vil vi definitivt ha mulighet til å kommunisere i fremtiden. Dette resulterte i at de skrev en artikkel med overskriften «38 nazister pågrepet for voldelig angrep mot politiet i Stockholm». Jeg føler at jeg må kommentere dette.

Begrepet «nazist»

Begrepet «nazist» (sammen med «nazisme») er et negativt ladet politisk epitet som ble oppfunnet på 1920-tallet av Konrad Heiden, som propaganda mot NSDAP og nasjonalsosialismen. Heiden var en jødisk journalist og medlem av det sosialdemokratiske partiet (SDP). Ordet er en variant av kallenavnet for medlemmer av SDP som på det aktuelle tidspunktet pleide å bli kalt for Sozi (forkortelse av Sozialisten), som tilsvarer det svenske begrepet sosse. Nazist-begrepet var også negativt ladet da det også spilte på det østerriksk-bayerske «Ignatz», som er synonymt med idiot eller bondetamp.

Heiden

Ble aldri brukt

De tyske nasjonalsosialistene kalte seg ikke for nazister. De kalte seg konstant for nasjonalsosialister for å betone hvilke komponenter som inngikk i deres ideologi. Et lite unntak er dog propagandaminister Joseph Goebbels som forsøkte å avvæpne begrepet ved å selv begynne å bruke det. Blant annet skrev han i 1926 en bok med tittelen Der Nazi-Sozi. Det var dog ikke noe han fortsatte med, og ikke noe som ble omfavnet av partiet og dets tilhengere.

«Nazist» – skapt av Hollywood

Hva vanlige folk tenker på når når de hører begrepet nazist, er det de har sett i filmer som Schindlers liste og Romper Stomper eller i noen av alle «dokumentarene» på NRK. Iskalde psykopater som elsker å pine mennesker og dyr og som i prinsippet hater alt. Virkelighetens nasjonalsosialister er det motsatte. Mange av oss er engasjerte akkurat på grunn av vår store empati og respekt for naturen. Jeg vil også passe på å henvise til en meget god artikkel om samme emne skrevet av Henrik Pihlström: «Det finnes ingen nazister».

Vis oss grunnleggende respekt

Avisene, og her stiller jeg definitivt høye krav til alternativmedia, som ikke kan vise oss den grunnleggende respekten å i det minste kalle vår ideologi med sitt rette navn behøver heller ikke forvente seg noen høflig behandling fra vår side. Man må være meget kritisk til hvorfor flere alternativmedier ikke respekterer dette. Hva har de for agenda? Fremfor alt ettersom mange av dem slår seg på brystet som modige «sannhetsformidlere». Alternativmedia som oppfører seg som folkefiendtlige massemedia, har etter min mening ingen rett til å eksistere. Skal man slå mot systemet nedenifra har man et stort ansvar å agere korrekt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
16 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roy Vey
Roy Vey
3 år siden

Bra skrevet av Öberg. Ordet «nazist og nazisme» er nedlatende ord oppfunnet av den jødiske kommunisten Konrad Heiden. Med dette ordet har de skapt en avatar, et nidbilde, av nasjonalsosialismen der de har tillagt den meninger og oppførsel som overhodet ikke samsvarer med nasjonalsosialismen. Dette jødiske produktet har de deretter solgt til folket i årevis og på den måte klart å fremkalle avsky og redsel i folket, som nå tror at «nazisme» er synonymt med nasjonalsosialisme.

Meget utspekulert, et skittent jødisk triks som nok en gang viser til deres uærlige natur.

Asgaut
Asgaut
Svar til  Roy Vey
3 år siden

Interessant innlegg, Roy Vey. På hvilke områder mener du nasjonalsosialismen skiller seg fra begrepet «nazisme», slik vi kjenner det? Hvordan ser nasjonalsosialismen på Adolf Hitlers politikk i 1940-årene? Jeg regner med at du som nasjonalsosialist vil benekte at gassing av jøder i stor skala fant sted i arbeidsleirene/konsentrasjonsleirene? Hva bør ifølge nasjonalsosialismen skje med f.eks sigøynere, jøder og muslimer som er født og oppvokst i Norge? Og bør det bli forbudt for en etnisk norsk person og gifte seg med f.eks en person med afrikansk utseende? Hvis ja, hva bør straffen for en slik ekteskapsinngåelse være? Hvordan bør religionsfriheten være… Les mer »

Nordboer
Nordboer
Svar til  Asgaut
3 år siden
Asgaut
Asgaut
Svar til  Nordboer
3 år siden

Kan ikke se at alle svarene finnes her, Nordboer. Blir en del generelle vendinger. Står f.eks at man ønsker å «innføre direktedemokrati med folkeavstemninger i spørsmål som berører folket konkret i hverdagen.» Vil anta at innvandring og repatriering er et spørsmål som berører folk konkret i hverdagen. Dersom folket i en folkeavstemning skulle stemme mot repatriering så vil nasjonalsosialistene akseptere det? Vedrørende media så står det: «Journalister og andre som har bidratt til å spre folkefiendtlig propaganda, skal utestenges fra sitt arbeide og nøye granskes innen de med en statlig godkjennelse eventuelt får arbeide videre innen journalistikk.» Ifølge nasjonalsosialismen vil… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  Asgaut
3 år siden

Asgaut: Står f.eks at man ønsker å «innføre direktedemokrati med folkeavstemninger i spørsmål som berører folket konkret i hverdagen.» Svar: Det stemmer Asgaut. Med vår politikk så vil folket ha langt mer å si, i motsetning til dagens såkalte demokrati der alle avgjørelser taes av politikerne som støtt overkjører folkets interesser. Asgaut: Vil anta at innvandring og repatriering er et spørsmål som berører folk konkret i hverdagen. Dersom folket i en folkeavstemning skulle stemme mot repatriering så vil nasjonalsosialistene akseptere det? Svar: Interessant at du som globalist bringer dette spørsmålet opp. Mener du at folket har hatt noen som helst… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  Asgaut
3 år siden

Asgaut: Interessant innlegg, Roy Vey. På hvilke områder mener du nasjonalsosialismen skiller seg fra begrepet «nazisme», slik vi kjenner det? Svar: Som jeg skrev Asgaut, er denne avataren «nazist» tillagt meninger og oppførsel som ikke samsvarer med det å være nasjonalsosialist. Denne «nazisten» som våre meningsfiender har skapt er et produkt av deres påstander, anklager og forestillinger. Denne avataren er nok mer lik dem selv, og ikke den gruppe av mennesker som de kaller «nazister». Eksempelvis er «nazisten» en rasehater, hvilket nasjonalsosialisten ikke er. Eksempelvis ønsker «nazisten» å utrydde alle andre raser og folk som ikke skulle være hvite, ha… Les mer »

Grim
3 år siden

Helt klart marxist skapt illusjon at nasjonalsosialister er onde.

Håkon
Håkon
3 år siden

Es lebe unsere bewegung!

Hanne
Hanne
3 år siden

Folkeforrædere kaller oss for nazister fordi de er redde for oss. Ordet nazist er generelt et skjellsord.
Jeg spurte her om dagen en dame som kalte meg for en nazist, om hun kunne forklare hva det betydde. Fikk som svar at det var noen som hatet alle og var en terrorist.
Du verden hvor uintelligente visse er.
hverken kamerater eller jeg i motstandsbevegelsen er nazister. Vi er nasjonalsosialister. Det er en stor forskjell.

Oppfordring til alle spør hvorfor noen kaller deg for nazist, svaret er humoristisk og så inne Helvete idiotisk. ?

Arno
Arno
2 år siden

Det sies i artikkelen ovenfor her at |-|itler’s propagandaminister (han med det veldig ‘jødiske’ utseende – og klumpfot) kun midt på 1920-tallet brukte NAZI-ordet om bevegelsen han var i ledelsen av. Dette er nok ikke helt sant. |-|itler’s bande samarbeidet med zionistbandene i Tyskland og i Palestina om å overføre jøder (og deres formuer) i Tyskland fra Tyskland til Palestina. Dette begynte straks |-|itler tok over, og ble formalisert i en skriftlig avtale av august 1933, kalt «Haavara», som er hebraisk og betyr The Transfer Agreement (som man kan oversette til ‘Overføringsavtalen’ på norsk). I den sammenheng ble det utgitt… Les mer »

Arno
Arno
Svar til  Arno
2 år siden

Her var lenkene falt ut mitt innlegg.
Se bilde av medaljen her:
https://i0.wp.com/northshorenumismaticsociety.org/wp-content/uploads/2015/09/NaziPalestina.jpg?resize=1024%2C562&ssl=1

Med denne lenken får du lastet ned boken av revisjonisten Udo Walendy om bl.a. The Transfer Agreement:
The Transfer Agreement and the Boycott Fever of 1933 – Udo Walendy
https://archive.org/download/TheTransferAgreementAndTheBoycottFeverOf1933-UdoWalendy/TheTransferAgreementAndTheBoycottFeverOf1933-UdoWalendy_text.pdf

Johan G
Johan G
Svar til  Arno
2 år siden

Ehm, det har da vært kjent lenge at det var en forhandling mellom nasjonalsosialistene og sionistene som gjaldt å få jødene ut av Tyskland. Det var som kjent i tyskernes interesse å få vekk disse jøder som hadde forråtnet og korrumpert det tyske samfunnet. Tyskerne ønsket altså å utvise jødene fra Tyskland, og ingen såkalt «holocaust». På samme tid var det i sionistenes interesse å samle sitt jødiske folk i nytt land. Tyskerne gikk med på denne avtale sålenge det ble en løsning på å få jødene ut av Tyskland. Så det er ingenting merkelig med dette overhodet. https://thegreateststorynevertold.tv/portfolio/part-4-cultural-clash/ Det… Les mer »

Arno
Arno
2 år siden

Johan G skrev: >Ehm, det har da vært kjent lenge Fikk du drammen i vrangstrupen nå, eller hva var det, Johan? >det har da vært kjent lenge at det var en forhandling mellom nasjonalsosialistene og sionistene som gjaldt å få jødene ut av Tyskland. Javisst har det vært det blant folk med spesiell interesse for dette feltet. Ikke bare at det ble forhandlet, men pgså at det faktisk ble gjort en formell avtale om dette så tdlig som i august 1933, har vært kjent for enkelte, jfr. bl.a. Walendy’s bok som kom for mange år siden. Men denne avtalen har… Les mer »

Johan G
Johan G
Svar til  Arno
2 år siden

Du legger frem denne saken som om det skulle være noe stort, noe nytt og eksklusivt, og samtidig noe som skulle få oss nasjonalsosialister til å tenke om igjen, falle på kne, og da unnskylde at vi har hedret mannen Adolf Hitler. Men alt du her kommer med er jo bare gammelt nytt, og betyr ikke annet enn at to parter har funnet en enighet på et problem tyskerne ville få løst – noe som heller ikke betyr at de plutselig er ett og samme – altså venner. I krig, og i fredstid, inngås det dialog, avtaler og forhandlinger mellom… Les mer »

Lin
Lin
2 år siden

Vel hadde respektert deres ideologi var det ikke for at dere hater på og snakker nedlatende om jøder. Om et barn er født jøde er det jo ikke deres feil. De fleste jøder er snillere og mer åpne enn alle dere. Det er bare en religion, ro ned litt og ikke lev i 1940 årene her.

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  Lin
2 år siden

Det er nok ingen barns feil hva de er født som, enten de er araber, afrikaner, asiater, eller jøde. Det er hva de gjør senere i livet som eventuelt kan hylles eller kritiseres. Og når det kommer til disse jøder, er det heller ikke slik at alle er noen drittsekker med en ondsinnet agenda. Det er det ingen som har sagt. Derimot er jødene et nokså sammenknyttet folk, både religiøst og biologisk, og med dette har de en stor tendens til å støtte sin egen gruppe, og gruppeinteresser uansett hva. Dette hadde ikke vært det store problem om de befant… Les mer »