Hjem Artikler Nasjonalsosialist eller «nazist»?

Nasjonalsosialist eller «nazist»?

9

KOMMENTAR Pär Öberg kommenterer her begrepet «nazist» og forklarer hvorfor han mener at det er feil å bruke det for å beskrive Den nordiske motstandsbevegelsens ideologi. Artikkelen ble opprinnelig publisert i 2016.

nasjonalsosialister_vs_nazister

For en stund siden skrev Fria Tider en artikkel om en demonstrasjon som Den nordiske motstandsbevegelsen hadde holdt i Stockholm. De ringte meg og ba om en kommentar; jeg fortalte dem at jeg for tiden ikke gir dem noen kommentarer, da de ikke engang benevner vår ideologi med dens rette navn. Jeg sa også at hvis de begynner å kalle oss for nasjonalsosialister, så vil vi definitivt ha mulighet til å kommunisere i fremtiden. Dette resulterte i at de skrev en artikkel med overskriften «38 nazister pågrepet for voldelig angrep mot politiet i Stockholm». Jeg føler at jeg må kommentere dette.

Begrepet «nazist»

Begrepet «nazist» (sammen med «nazisme») er et negativt ladet politisk epitet som ble oppfunnet på 1920-tallet av Konrad Heiden, som propaganda mot NSDAP og nasjonalsosialismen. Heiden var en jødisk journalist og medlem av det sosialdemokratiske partiet (SDP). Ordet er en variant av kallenavnet for medlemmer av SDP som på det aktuelle tidspunktet pleide å bli kalt for Sozi (forkortelse av Sozialisten), som tilsvarer det svenske begrepet sosse. Nazist-begrepet var også negativt ladet da det også spilte på det østerriksk-bayerske «Ignatz», som er synonymt med idiot eller bondetamp.

Heiden

Ble aldri brukt

De tyske nasjonalsosialistene kalte seg ikke for nazister. De kalte seg konstant for nasjonalsosialister for å betone hvilke komponenter som inngikk i deres ideologi. Et lite unntak er dog propagandaminister Joseph Goebbels som forsøkte å avvæpne begrepet ved å selv begynne å bruke det. Blant annet skrev han i 1926 en bok med tittelen Der Nazi-Sozi. Det var dog ikke noe han fortsatte med, og ikke noe som ble omfavnet av partiet og dets tilhengere.

«Nazist» – skapt av Hollywood

Hva vanlige folk tenker på når når de hører begrepet nazist, er det de har sett i filmer som Schindlers liste og Romper Stomper eller i noen av alle «dokumentarene» på NRK. Iskalde psykopater som elsker å pine mennesker og dyr og som i prinsippet hater alt. Virkelighetens nasjonalsosialister er det motsatte. Mange av oss er engasjerte akkurat på grunn av vår store empati og respekt for naturen. Jeg vil også passe på å henvise til en meget god artikkel om samme emne skrevet av Henrik Pihlström: «Det finnes ingen nazister».

Vis oss grunnleggende respekt

Avisene, og her stiller jeg definitivt høye krav til alternativmedia, som ikke kan vise oss den grunnleggende respekten å i det minste kalle vår ideologi med sitt rette navn behøver heller ikke forvente seg noen høflig behandling fra vår side. Man må være meget kritisk til hvorfor flere alternativmedier ikke respekterer dette. Hva har de for agenda? Fremfor alt ettersom mange av dem slår seg på brystet som modige «sannhetsformidlere». Alternativmedia som oppfører seg som folkefiendtlige massemedia, har etter min mening ingen rett til å eksistere. Skal man slå mot systemet nedenifra har man et stort ansvar å agere korrekt.

9
Delta i debatten

avatar
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
HanneHåkonGrimNordboerAsgaut Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Roy Vey
Roy Vey

Bra skrevet av Öberg. Ordet «nazist og nazisme» er nedlatende ord oppfunnet av den jødiske kommunisten Konrad Heiden. Med dette ordet har de skapt en avatar, et nidbilde, av nasjonalsosialismen der de har tillagt den meninger og oppførsel som overhodet ikke samsvarer med nasjonalsosialismen. Dette jødiske produktet har de deretter solgt til folket i årevis og på den måte klart å fremkalle avsky og redsel i folket, som nå tror at «nazisme» er nasjonalsosialisme.

Det er utspekulert, et skittent jødisk triks som nok en gang viser til deres uærlige natur.

Asgaut
Asgaut

Interessant innlegg, Roy Vey. På hvilke områder mener du nasjonalsosialismen skiller seg fra begrepet «nazisme», slik vi kjenner det? Hvordan ser nasjonalsosialismen på Adolf Hitlers politikk i 1940-årene? Jeg regner med at du som nasjonalsosialist vil benekte at gassing av jøder i stor skala fant sted i arbeidsleirene/konsentrasjonsleirene? Hva bør ifølge nasjonalsosialismen skje med f.eks sigøynere, jøder og muslimer som er født og oppvokst i Norge? Og bør det bli forbudt for en etnisk norsk person og gifte seg med f.eks en person med afrikansk utseende? Hvis ja, hva bør straffen for en slik ekteskapsinngåelse være? Hvordan bør religionsfriheten være… Les mer »

Nordboer
Nordboer
Asgaut
Asgaut

Kan ikke se at alle svarene finnes her, Nordboer. Blir en del generelle vendinger. Står f.eks at man ønsker å «innføre direktedemokrati med folkeavstemninger i spørsmål som berører folket konkret i hverdagen.» Vil anta at innvandring og repatriering er et spørsmål som berører folk konkret i hverdagen. Dersom folket i en folkeavstemning skulle stemme mot repatriering så vil nasjonalsosialistene akseptere det? Vedrørende media så står det: «Journalister og andre som har bidratt til å spre folkefiendtlig propaganda, skal utestenges fra sitt arbeide og nøye granskes innen de med en statlig godkjennelse eventuelt får arbeide videre innen journalistikk.» Ifølge nasjonalsosialismen vil… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey

Asgaut: Står f.eks at man ønsker å «innføre direktedemokrati med folkeavstemninger i spørsmål som berører folket konkret i hverdagen.» Svar: Det stemmer Asgaut. Med vår politikk så vil folket ha langt mer å si, i motsetning til dagens såkalte demokrati der alle avgjørelser taes av politikerne som støtt overkjører folkets interesser. Asgaut: Vil anta at innvandring og repatriering er et spørsmål som berører folk konkret i hverdagen. Dersom folket i en folkeavstemning skulle stemme mot repatriering så vil nasjonalsosialistene akseptere det? Svar: Interessant at du som globalist bringer dette spørsmålet opp. Mener du at folket har hatt noen som helst… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey

Asgaut: Interessant innlegg, Roy Vey. På hvilke områder mener du nasjonalsosialismen skiller seg fra begrepet «nazisme», slik vi kjenner det? Svar: Som jeg skrev Asgaut, er denne avataren «nazist» tillagt meninger og oppførsel som ikke samsvarer med det å være nasjonalsosialist. Denne «nazisten» som våre meningsfiender har skapt er et produkt av deres påstander, anklager og forestillinger. Denne avataren er nok mer lik dem selv, og ikke den gruppe av mennesker som de kaller «nazister». Eksempelvis er «nazisten» en rasehater, hvilket nasjonalsosialisten ikke er. Eksempelvis ønsker «nazisten» å utrydde alle andre raser og folk som ikke skulle være hvite, ha… Les mer »

Grim

Helt klart marxist skapt illusjon at nasjonalsosialister er onde.

Håkon
Håkon

Es lebe unsere bewegung!

Hanne
Hanne

Folkeforrædere kaller oss for nazister fordi de er redde for oss. Ordet nazist er generelt et skjellsord.
Jeg spurte her om dagen en dame som kalte meg for en nazist, om hun kunne forklare hva det betydde. Fikk som svar at det var noen som hatet alle og var en terrorist.
Du verden hvor uintelligente visse er.
hverken kamerater eller jeg i motstandsbevegelsen er nazister. Vi er nasjonalsosialister. Det er en stor forskjell.

Oppfordring til alle spør hvorfor noen kaller deg for nazist, svaret er humoristisk og så inne Helvete idiotisk. 😂