Hjem Nasjonal kamp Nasjonalsosialist knivstukket av innvandrere i Sverige – ligger i koma med livstruende...

Nasjonalsosialist knivstukket av innvandrere i Sverige – ligger i koma med livstruende skader

FLERKULTUR Natt til søndag ble en sympatisør av Motstandsbevegelsen knivstukket av en innvandrer i sentrale Helsingborg. Vedkommende ligger nå i koma med livstruende skader.

Krysset der nasjonalsosialisten ble knivstukket av en rasefremmed. Foto: Nordfront.se

Rundt 23-tiden på lørdag kveld var en gruppe venner på vei hjem fra en bursdagsfeiring i sentrale Helsingborg. I gruppen var blant annet Danny Jönsson, som er medlem i Motstandsbevegelsen, samt sympatisører av organisasjonen.

Bak biblioteket, ved Brollbogatan, møtte vennegjengen på to innvandrere, hvorav den ene innvandreren dyttet borti en av sympatisørene som da snudde seg og spurte hva problemet var.

Uten å si et ord knivstakk innvandreren sympatisøren i magen. Ifølge vitne skal det ha vært tre raske stikk, før innvandrerne la på sprang vekk fra området. Offeret og hans kamerater tok opp jakten på innvandrerne, men måtte fort stoppe opp da offeret plutselig tok seg for magen.

– Det bokstavelig talt sprutet blod fra magen hans, forteller Danny Jönsson og beskriver hvordan de la ned vennen på en benk og forsøkte å stoppe blødningen, samtidig som de ringte etter ambulanse.

Ved Brollbogatan, bak biblioteket, ble sympatisøren knivstukket.

Både politi og ambulanse dukket etterhvert opp og offeret ble fraktet til sykehuset. Ifølge Jönsson så ligger sympatisøren nå i koma og får hjelp til å puste via en respirator. Tilstanden er svært alvorlig, da både lever og milt er punktert, og når han ble operert på søndagen oppdaget man at også nyren har tatt skade. Ifølge legene er hans situasjon livstruende, men i skrivende stund skal hans tilstand være stabil.

Offeret er nasjonalsosialist og sympatiserer med Den nordiske motstandsbevegelsen, men foreløpig skal det ikke være noe som tyder på at det ligger politiske motiv bak knivstikkingen. Mer trolig er det at sympatisøren ble et tilfeldig offer for innvandrernes angrep. Angrep som har blitt alt mer vanligere og utbredt i Sverige, i takt med den økte masseinnvandringen. Ifølge de vitner skal begge innvandrerne sett ut som om at de kom fra Midtøsten.

Hendelsen fant sted bak biblioteket, som kan ses her i bakgrunnen. Foto: Nordfront.se

Skånepolitiet forteller at de nå etterforsker hendelsen som mordforsøk, og forteller videre at de foreløpig ikke har noen mistenkte, men at de etterlyser flere vitner som kan ha sett noe omkring byparken ved 23-tiden lørdag kveld.

OPPDATERING

Ifølge nye opplysninger skal også begge lunger være skadet. Samtidig meldes det om at tilstanden hans er svært kritisk.

– Han ligger veldig dårlig an, forteller Danny Jönsson, som har kontakt med sympatisørens nærmeste.

– Ifølge legene hadde han vært død nå om ikke vi hadde vært tilstede og hjulpet han, forteller han videre.

Kilde:
Nationalsocialist knivhuggen av främling – ligger i koma med livshotande skador