Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Nasjonalsosialister på innvielsen av Gävlebukken

Nasjonalsosialister på innvielsen av Gävlebukken

2

MOTSTANDSBEVEGELSEN Aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsen delte på søndag ut et folkevennlig budskap på det velbesøkte arrangementet.

Etter ett års korona-opphold for den fysiske innvielsen av Gävlebukken var tradisjonen atter i gang på søndag. Dagen til ære hadde folk samlet seg i tusentalls rundt julebukken og scenen som sto ved siden av. Aktuelt for årets utgave av arrangementet var bortsett fra at det ble arrangert, artister som Loreen og Tusse.

Noe som dog ikke sto på det kjendisspekkede programmet var et uventet, men for mange prisgitt besøk fra Den nordiske motstandsbevegelsen. Et stort antall aktivister hadde tatt seg til stedet en stund før arrangementet startet for å på beste måte kunne spre organisasjonens propaganda. Med to bannere, flere faner og flyvebladsutdelere kunne aktivistene spre seg ut og bli kjent med innvielsens besøkere.

I løpet av hele tiden som arrangementet pågikk var Motstandsbevegelsen på plass. Både når folkemassen ankom stedet og bega seg til og fra scenen var organisasjonens bannere oppspent for allmenn beskuelse. Aktivistene og deres propaganda ble konstant fotografert og kommentert av folk på plass. Flyvebladsutdelerne fikk nesten uavbrutt sosialisere seg med folkemassen som beveget seg omkring dem. Alt fra nysgjerrige ungdommer og spørrende pensjonister til masende gubbekjærringer valgte å interagere med de politiske kjemperne som lyste med sitt nærvær.

Da mørket til slutt hadde tatt et hardt grep om dagen og personene på scenen takket for seg valgte aktivistene på plass å avslutte den vellykkede aktiviteten. Etter et rutinemessig farvel og mindre polititrakasserier var samtlige på vei hjem etter en god dag i folkefellesskapets tegn.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
10 måneder siden

Fantastisk.

Kim Larsen
Kim Larsen
10 måneder siden

Den der enorme bukken må være en hedensk tradisjon.

Litt sånn som the wicker man.

Uansett kjekt og se at bevegelsen var på stedet til og få ut det gode budskap.