Hjem Nyheter NATO varsler om mulig «barbarisk offensiv» i Øst-Ukraina

NATO varsler om mulig «barbarisk offensiv» i Øst-Ukraina

1

UKRAINAKONFLIKTEN NATO-tjenestemenn varsler om at en mulig russisk storoffensiv i det østlige Ukraina vil kunne bli «grusom og barbarisk».

Illustrasjonsfoto. Foto: CC public domain.

NATOs krigsallianse varsler om at en ny russisk offensiv er planlagt i de østlige delene av Ukraina etter at russiske styrker tilsynelatende har trukket seg ut av Kiev-området.

Ifølge NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg kan Russland starte et nytt angrep på Donbass i løpet av bare et par uker, ettersom russiske styrker har omgruppert seg i området.

Utenriksministre fra flere NATO-land møttes i Brussel. Disse advarer om at en mulig russiske offensiv trolig vil være «grusom og barbarisk».

Anklager om krigsforbrytelser

Tidligere denne uken rettet ukrainske myndigheter anklager om krigsforbrytelser mot Russland. Kort tid etter at russiske styrker trakk seg tilbake fra områder nord for Kiev, ble det rapportert om døde sivile i byen Butja.

Ukraina anklaget russiske tropper for å ha utført rene sivile henrettelser, noe Kreml på det sterkeste benekter. Det er foreløpig ikke fastslått hvem som er skyldig i krigsforbrytelsene.

Det har også nylig dukket opp påstander om at russiske styrker skal ha voldtatt ukrainske kvinner i de okkuperte områdene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Viktor
Viktor
1 måned siden

Bare la det være helt klart: De vestlige lederne (som alle er zionister) er minst like brutale som Putin (husk hva de gjorde i Jugoslavia, Afghanistan, Irak, Libya, Syria,Yemen!), og de driter i hvilke lidelser ekte ukrainere gjennomgår. De ser gjerne at så mange som mulig av dem blir drept eller fordrevet, bare det samtidig også fører til store tap for de russiske styrkene og Russland svekkes. Det begynner jo nå å bli klart at khazar-jødene (som utgjør godt over 90% av de som i dag kaller seg jøder) ønsker å ta tilbake landområdene i sør-Ukraina som utgjorde Khazarriket. Da… Les mer »